Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brutalno uhićenje

Ministar Ostojić osudio slučaj iz Osijeka: Ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik

ostojić
Foto: Pixsell
1/3
17.12.2015.
u 21:34

Nitko se ne mora bojati prekoračenja ovlasti policijskih službenika ako poštuje zakon, rekao je Jagić

Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, danas je u Dnevniku HTV-a podržao policajca koji je Osijeku srušio na tlo i vezao lisicama ženu koja je prešla cestu na crveno svjetlo pa odbila dati na uvid osobnu iskaznicu.

– Ljudi moraju znati da demokracija i anarhija nisu isto. Svi moraju poštivati zakon – rekao je Jagić. Dodao je da se vidjelo da je gospođa nekoliko puta prekršila više zakona.

– Radi se jednostavno o tome da je gospođa prekršila zakon. Zakon se mora poštivati i nitko se ne mora bojati prekoračenja ovlasti policijskih službenika ako poštuje zakon – rekao je Jagić.

Naglasio je i da je žena upozorena da se događaj snima te da ne mora za to dati pristanak. Na pitanje je li je policajac baš morao baciti na tlo odgovorio je da će to ustanoviti Ured za unutarnju kontrolu.

– Pa vidjeli ste iz ponašanja gospođe da nije baš sve u redu – rekao je Jagić, na što je voditeljica upozorila da ne koristi takve zaključke i da se HRT ograđuje od te njegove izjave

O događaju u Osijeku na svom Facebook profilu oglasio se i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Ministar je kritizirao postupak policajca navodeći da je upotrebljena loša policijska taktika.

- Policajke i policajci ...ovo nam ne treba... Lošim potezom sruši se puno dobro napravljenog... I nije da tražim od vas da se "ne držite zakona koji pijani plota", ali koliko je zakonito i može bit pravdano... Loša je policijska taktika ... Ne radite to...ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik - poručio je Ostojić.

Nepotrebno, lose, i rusi ugled... Policajke i policajci ...ovo nam ne treba... Lošim potezom sruši se puno dobro...

Posted by Ranko Ostojić on 17. prosinca 2015

>> Objavili snimku privođenja: Prešla cestu 'na crveno' pa je policajac srušio na pod i vezao!

Komentara 346

IV
ivan123bi
19:47 17.12.2015.

Volio bih vidjeti da njegovu mamu netko tako gnjavi i cipelari ili njega

LU
Lujo123
19:47 17.12.2015.

Moraš biti potpuni idij"t, pa tak postupati sa ženom (opčenito), a poglavito sa ženom u tim godinama. Fuj sramoto od milicije!!!

PA
partizancina
19:46 17.12.2015.

GADOVI ....a starica od 66 godina bolesna i fizicki i psihicki ali koga to briga i oni koji su je zlikovacki javno mucili (sra bilo tzv hrvatsku miliciju) su bolesniji nego ona ...ovo treba osuditi europska unija i fn....novi fasisti ....sram me je gdje me je majka rodila.... pljuc na tzv hrvatsku vlast ...pokazivati silu na bolesnim starim ZENAMA gori ste od isilovaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije