Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanje

Državnom prvaku Stjepanu laptop, a Mariji za 3. mjesto mobitel

'varazdin/medjimurje, 23.03.2010., varazdin, ucenici graditeljske, prirodoslovne i rudarske skole, stjepan friscic i marija kisur su najbolji u drzavi medju prehrambenim tenicarima, s mentoricom zdenk
'Marko Jurinec/PIXSELL'
23.03.2010.
u 16:00

Učenici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, posebno prehrambene struke, već godinama osvajaju najbolja mjesta na svim natjecanjima

 Državni prvak među prehrambenim tehničarima je Stjepan Friščić, učenik četvrtog razreda Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina, a Marija Kišur, također maturantica u toj školi, osvojila je treće mjesto.

Oboje su zadovoljni rezultatom i ističu da za sve moraju zahvaliti mentorici prof. Zdenki Ribić Dugandžić, koja ih je pripremala za natjecanje. Stjepan je odličan učenik, a da bi stigao na nastavu iz Kotoribe, svaki se dan budi u pet sati i vlakom putuje u Varaždin. No, to mu nije problem jer je baš želio ići u tu srednju školu.

– Odabrao sam zanimanje prehrambeni tehničar jer sam želio naučiti sve o zdravoj hrani i pravilnoj prehrani – kaže Stjepan i dodaje kako se nada da će upisati Prehrambeno tehnološki fakultet u Zagrebu ili Osijeku. A zahvaljujući ovom uspjehu, kaže Stjepan, sada je nekoliko bodova bliže upisu na željeni fakultet. Osim toga, za nagradu je kao državni prvak dobio i vrijedan laptop, a i potvrdio je neka svoja stečena znanja. Ističe kako se prema nekim istraživanjima ljudi sve lošije hrane te da su najvažnije prehrambene navike stečene u djetinjstvu.

– Nastojim jesti raznoliko i zdravo, što bih preporučio svima – kaže Stjepan i dodaje da se uz pravilnu prehranu za održavanje dobra zdravlje treba i kretati pa on redovito igra nogomet.

O pravilnoj prehrani slično razmišlja i Marija, koja u školu putuje iz Kršćenovca, a za nagradu na natjecanju dobila je mobitel.

– Nisam sigurna hoću li nastaviti školovanje zbog teške financijske situacije – kaže Marija. No, prehrambeni tehničari traženo su zanimanje pa misli da neće imati problema naći posao nakon završetka srednje škole.

– Pri odabiru srednje škole puno mi je pomoglo predstavljanje tog smjera u mojoj osnovnoj školi, ali i to da ću lakše pronaći posao – objasnila je.

a Natjecanjem potičemo kreativnost prehrambenih tehničara – kaže Zdenka Ribić Dugandžić, mentorica prof. prehrambene tehnologije. Na 5. državnom natjecanju sudjelovalo je 12 učenika iz 11 prehrambenih škola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije