Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SKIDANJE IMUNITETA

Širi se istraga: Terete i suprugu i šogora Lovre Kuščevića

Lovro Kuščević
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
17.02.2020.
u 19:03

USKOK je protiv Kuščevića prvu istragu pokrenuo prošle godine, a ona je sada proširena na njegovu obitelj i sve nekretnine.

Uskok je proširio istragu protiv bivšeg ministra Lovre Kuščevića, a uz šogora i jednog splitskog poduzetnika pod sumnjom da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila više od tri milijuna kuna našla se i njegova supruga, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Zbog proširenja istrage Državno odvjetništvo je od Sabora još jednom zatražilo skidanje imuniteta Kuščeviću koji se u saborske klupe vratio nakon odlaska s dužnosti ministra uprave upravo zbog afere s prenamjenom nekretnina.

Zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ova stana Uskok je istragu pokrenuo u rujnu.

Uz Kuščevića i njegova šogora Ivice Žuvića pod Uskokovom istragom zbog zlouporabe položaja i ovlasti tada su se našli i nekadašnji predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća Jakša Goića te načelnik općine Svemir Obilinović.

Uskok tvrdi da je Kuščević inicirao izmjene prostornog plana od kojih je kasnije jedino on imao koristi.

Proširenjem istrage, prema pisanju medija, Uskok Kuščevića, osim za prenamjenu zemljišta tereti i za nezakonito pribavljanje 1,4 milijuna kuna, sa štetom za državni proračun od nepunih 300.000 kuna, prilikom otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o.

Tu je i optužba za primanje mita, kojom su, prema pisanju Jutarnjeg lista, obuhvaćeni njegov šogor Ivica Žuvić kao pomagač te poduzetnik Ante Marinović kao davatelj mita.

Riječ je o kući, odnosno parceli u uvali Grška nedaleko Milne na otoku Braču, koja je formalno glasila na Žuvića, a Uskok sumnja da ju je stvarni vlasnik Kuščević dobio kao mito od poduzetnika Marinovića, navodi dnevnik.

Ključne riječi

Komentara 23

OR
Orilogorilo
19:16 17.02.2020.

Referendumi ce te do kraja zivota progoniti Lovro! Bit ce sve gore i gore!

MA
Maxi
19:26 17.02.2020.

Kakva stranka, takvi i članovi

FN
Fr@njo
19:44 17.02.2020.

i ta je lopina odlucivao o trudu ljudi koji su skupljali potpise gradjana za promjenu izbornog zakona da se takve lopine vise ne prismrde saboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije