Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROŽI PROPISI

Držanje pasa u zgradi trebat će odobriti i susjedi

05.12.2008.
u 17:38

Halo, komunal, susjedov pas cijelu noć zavija, dajte ga riješite. Psa, ne susjeda! – poziv je koji će Upravni odjel za komunal Varaždina učestalo čuti čim Grad izglasuje predloženu Odluku o držanju pasa i mačaka.

Naime, u članku 12. piše: “Posjednik čiji pas učestalim i dugotrajnim lajanjem ili zavijanjem remeti mir građana dužan je po pritužbi građana odmah poduzeti odgovarajuće mjere ... pa makar to podrazumijevalo i uklanjanje samoga psa.”

Rex leti van
Nova je odluka puno stroža od svih dosadašnjih. Tako piše da je u stanu dopušteno držati jednog psa i jednu mačku (u obiteljskoj kući dva psa i dvije mačke). K tome, da biste imali psa, trebat ćete tražiti suglasnost ostalih stanara! Ako si niste dobri sa susjedom Šteficom – Rex leti van! No valja još vidjeti kako će ta odluka oživjeti i tko će doista na poziv susjede Štefice doći i odvesti Rexa.

– Ne vjerujem u to. Pa u svakoj zgradi naći će se netko komu smeta susjedov pas. Zar će ih sve eliminirati? – rekao nam je postariji gospodin, koji je izveo svoga labradora u jutarnju šetnju Šetalištem Vatroslava Jagića. Labrador je bio na uzici, što će vlasniku uštedjeti 1500 kn kad se odluka donese.

Psi ne smiju u park
No bez tog novca svejedno će ostati, jer je spomenuto šetalište u biti park. Naime, “zabranjuje se izvoditi pse na zelene javne površine koje su uređene kao cvjetnjaci, travnjaci ili parkovne površine”. – Zar je i u park zabranjeno ići sa psom? Pa kud da ga onda prošetam? – pita se gospodin. Nismo mu htjeli reći da ga kazna čeka i zato što nema pribor za čišćenje.

Svi psi morat će biti cijepljeni, upisani u upisnik pasa i označeni mikročipom, a vlasnici će, kad ih izvode na ulicu, sa sobom trebati ponijeti ispravu o upisu te je na zahtjev pokazati komunalnom redaru. Mikročip se najčešće stavlja pod kožu iza uha i na njemu se nalaze osnovni podaci o dobi i podrijetlu psa, njegovo ime, te ime i adresa vlasnika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije