Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNI TAJNIK ZA SPORT

Družak: "Ako je Grad htio organizirati doček zašto Tomašević nije doša u Zračnu luku ili je i za to čekao poseban poziv?"

Tomislav Družak
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/4
20.02.2024.
u 14:43

Naglasio je želju za organizacijom od strane Ministarstva turizma i sporta te Vlade RH iako je to isključivo do sada uvijek bilo u organizaciji gradova, koji su dočekivali naše proslavljene sportaše.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak, na svojim društvenim mrežama oglasio se povodom dočeka Barakuda nakon osvajanja titule svjetskih prvaka u Zagrebu. Smatra kako je rečeno puno ne istinite i iskrivljenih činjenica te ima potrebu javnosti reći istinu o slijedu događaja prije samog dolaska. 

"U četvrtak, neposredno nakon što su se naši vaterpolisti plasirali u finale (15,51 h) nazvao sam Milana Pavelića, ali nisam dobio nikakvu povratnu informaciju ponovno sam nazvao gospodina Pavelića u petak (18,53 h), niti on nije imao odgovor od nadređenih koje je upoznao s temom, ali nikakvu uputu nije dobio." 

S obzirom na to da je Družak tada shvatio kako Grad nije zainteresiran za organizaciju dočeka, s Hrvatskim olimpijskim odborom započinje organizaciju dočeka u Zračnoj luci Franjo Tuđman. "Kako predsjednik Vlade nije mogao, iako je želio, biti nazočan na dočeku u Zračnoj luci, odmah je donio odluku o prijemu delegacije u prostorijama Vlade RH što je i održano sutradan, u ponedjeljak u 11,00 sati. U dogovoru s Vladom ja sam kao državni tajnik uvodno pozdravio ekipu u ime predsjednika i u ime ministrice turizma i sporta te najavio prijem u Vladi. Također, od strane predsjednika Vlade dana je uputa o žurnoj dodjeli novčane nagrade što je i potvrđeno na telefonskoj sjednici Vlade u ponedjeljak ujutro."

GALERIJA: Pratimo doček hrvatskih vaterpolista u Zagrebu, svjetski prvaci stigli s peharom u rukama

Tomislav Družak
1/12

Naglasio je želju za organizacijom od strane Ministarstva turizma i sporta te Vlade RH iako je to isključivo do sada uvijek bilo u organizaciji gradova, koji su dočekivali naše proslavljene sportaše. 

"Sigurno gradonačelnici Dubrovnika, Splita, Rijeke ili Šibenika nisu nikoga pitali ili čekali hoće li u svom gradu organizirati doček vaterpolistima, a to nikada nije bio slučaj niti u Zagrebu, svih prijašnjih godina, kada je sport na državnoj razini bio dio Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kasnije i Središnjeg državnog ureda za šport… Iznimka je bila jedino 2022. godina kada je Vlada želeći pomoći Gradu Zagrebu i nudeći svoje resurse, preuzela koordinaciju organizacije dočeka naših Vatrenih. I na kraju, ako čak i zanemarimo sve ove navedene činjenice, koja je bila prepreka gradonačelniku Tomaševiću ili njegovom predstavniku, da pozdrave i dočekaju vaterpoliste u Zračnoj luci. Ili je i za to čekao poseban poziv?" stoji u objavi Tomislava Družaka državnog tajnika za sport. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 7

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
16:33 20.02.2024.

Tomašević to nije htio i to je sve! Razloge zašto nije htio vidjeli smo u subotu na Trgu Svetog Marka u Zagrebu!

NE
NervozniPoštar
17:35 20.02.2024.

Ti organizirani dočeci su parada kiča. Današnje scene iz Šibenika su me podsjetile na scene iz filma Kako je počeo rat na vašem otoku.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:34 20.02.2024.

Hijerajhijski je da viša razina pozove nižu razinu na konkretan dogovor o konkretnom zasduženju i protokolu. I to pisanim putem, ne telefonima i ne preko sekretarica. Družak je razgovarao telefonom, nije poslao nikakvo pismo ili mail. To je neprimjereno, pogotovo sada prozivati službenike niže razine umjesto priznati pogrešku i potruditi se da drugi puta ne bude tako pacerski odrađen državni posao. Dužnosnik takvog ranga pokazao se kao nepotreban i očito loš organizator. Mogao je pitati i AP, vjerujem da AP bi prepoznao moguću štetu i dao nalog da se dogovor uradi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije