Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnik Dragoslav Zuber bio je u grupi na koju je dr. Davorin Zver zbog ovrhe pasa pucao i bacao bombe

Drama u Varaždinu: "Ranjeni smo trčali pod kišom metaka i gelera"

oporavljeni
Marko Jurinec / VLM
24.10.2009.
u 19:10

Zuber i još dvojica ranjeni su u divljanju dr. Davorina Zvera koji je u petak gotovo sedam sati u svojoj kući na Ribić Bregu kod Ivanca zatočene držao staru i bolesnu majku, suprugu i dvogodišnju kćer.

Zver je bez ikakva upozorenja počeo s verande bacati bombe na nas. Policajac Krašek vrlo se brzo snašao, povikao je neka se sklonimo u garažu. Rogina, Kusterbanj i dvojica policajaca odbačeni su iza olupina u dio dvorišta, a Bosak, Krašek i ja našli smo se u garaži. Razbjesnjeli psi su lajali.

Odjednom smo začuli otključavanje garaže u koju se moglo ući i iz obiteljske kuće, a po nama se sasula rafalna paljba. Izbjegavali smo metke, a Krašek je uzvratio paljbom. Kad je sve ispucao, onako ranjeni požurili smo van i potrčali u dvorište. Preskočili smo žičanu ogradu visoku 1,5 metara, pa smo se i mi našli iza olupina gdje smo zatekli jednog policajca. Preskočili smo još neke ograde i dospjeli u susjedno dvorište – ispričao je vjerojatno najdramatičnije trenutke svoga života Dragoslav Zuber, poznati varaždinski odvjetnik.

Lanci s lokotima
Zuber i još dvojica ranjeni su u divljanju dr. Davorina Zvera koji je u petak gotovo sedam sati u svojoj kući na Ribić Bregu kod Ivanca zatočene držao staru i bolesnu majku, suprugu i dvogodišnju kćer. Na ljude koji su došli k njemu zbog duga zaplijeniti troje engleskih buldoga bacao je bombe i pucao.

Zuber je tamo stigao kao odvjetnik Ukrajinca Gyorgya Fante koji u Mađarskoj ima veliku farmu engleskih buldoga, a prije nekoliko godina Zveru je dao tri psa da se pare s njegovima. Prije tri tjedna Zuber i Fanta bili su kod Zvera zbog tih pasa sa sudskim ovrhovoditeljem Roginom. Kako tada nisu ništa riješili jer je u dvorištu bio agresivan pas, u petak je Zuber ponovno došao s veterinarima Nenadom Bosakom i Ivanom Krtanjekom, bravarom Kuserbanjom i trojicom policajaca.

– Već na ulaznim kolnim vratima bili su debeli lanci s lokotom. Zvali smo, no nitko nije došao otvoriti, pa je sudski ovrhovoditelj naredio da se prerežu lanci. Ušli smo u dvorište i dozivali ukućane. Nitko se nije pojavljivao. Krenuli smo do vrata u dvorištu u kojem borave psi, no i tu smo morali prerezati lance i skinuti lokot, a potom otvoriti i velika željezna garažna vrata. Ušli smo i u jednom kavezu sa 12 pasa moj je klijent prepoznao svoju kuju Maggie. Imao je skener kojim je očitao mikročip, pa mu je sudski ovrhovoditelj dopustio da uzme psa. Neposredno prije toga veterinar Krtanjek otišao je do veterinarske stanice po skener ne znajući da ga je ponio i moj klijent koji je u međuvremenu svog psa odveo u auto. Mi ostali smo u dvorištu tražili druge klijentove pse kada je sve počelo – priča Zuber.

Geleri u tijelu
On ima šest gelera u tijelu, a jedan je umalo bio smrtonosan jer ga je pogodio blizu arterije.

– Bilo je strašno. Znali smo da je Zver sklon nasilju i od susjeda smo čuli da često puca i na svoje pse, a još za trajanja parnice zapisničarku je ugrizao jedan od njegovih pasa. Nismo mislili da je toliko morbidan. Zašto je tako reagirao, pa nismo došli oteti njegovo?! – pita se Zuber.

Ozlijeđeni Bosak kaže da se dobro osjeća, no slomio je rebro dok je bježao. Ranjeni policajac pušten je kući već u petak nakon što mu je ozljeda sanirana.

Iako je Zver trebao biti sproveden istražnom sucu zbog pokušaja teškog ubojstva, općeopasne radnje i nedopuštenog držanja oružja, on je u večernjim satima završio u bolnici zbog bolova.

Komentara 24

MM
Mladen Miletić
21:29 24.10.2009.

Kada smo hrabro došli da se igramo države onda je vlasnik zaštitnik iljubimac životinja zapucao.: \'Ranjeni smo trčali kao mutavi kao kukavice pod kišom metaka i gelera\'... Baci bombu goni bandu preko izvora , tipičan branitelj domovine i svojih živihvih bića. Na balkanu ništa novo pa ni ovo..

ED
edukacija7
02:55 25.10.2009.

ima nešto ludo u tom ivancu... prošle godine onaj vodoinstalater, a sada doktor...

MI
misuratakid
20:25 24.10.2009.

@kamocemo13 Previse si blag. Ovo je bilo visesruko ubojstvo u pokusaju. Da je i ubio dobio 40 garant, ovako ne manje od 30. Sto za njega znaci dozivotna. Jadna mu majka i obitelj sto su docekali, ali uz ranije incidentnee situacije ocito je zakazala drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije