Naslovnica Vijesti Crna kronika

Drago Pilsel udario dječaka jer mu u hotelu nije dao spavati

Nisam bio suvisao, hodao sam hodnikom u pidžami, imam PTSP – brani se novinar
01. prosinca 2011. u 17:49 245 komentara 2459 prikaza
'19.02.2010., Zagreb - U Predsjednickim dvorima na Pantovcaku predstavljeni predsjednicki savjetnici i procelnici. Drago Pilsel. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Novinar Drago Pilsel, koji se kandidira za ulazak u Sabor kao prvi na nezavisnoj listi don Ivana Grubišića u 8. izbornoj jedinici, u travnju ove godine u hotelu Termia u Bizovcu udario je 15-godišnjaka iz Splita.

Obojica remetili mir

Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Valpovu zbog narušavanja javnog reda i mira protiv Pilsela i protiv 15-godišnjaka, učenika splitske osnovne škole koji je u hotelu bio na maturalcu. Prema prijedlogu, dječak je trčao po hodnicima hotela, galamio i rukama udarao po vratima soba, čime je remetio mir gostiju, a Pilsel ga je, isprovociran time, udario “zatvorenom šakom u nos”. Za dječaka se traži odgojna mjera sudskog ukora, a za Pilsela je predložena novčana kazna od 730 kuna. On tvrdi kako nije udario dječaka šakom već otvorenim dlanom.

– Došao sam držati seminar. U hotelu nisam trebao spavati, ali pokvario mi se auto. Moji domaćini žalili su se na divljanje učenika. Otišao sam spavati oko 23.30 i popio tablete za spavanje. Imam PTSP – kaže Pilsel. Od buke nije mogao zaspati pa je nakon sat vremena popio još jednu dozu tableta. Uzalud. Izašao je iz sobe, žalio se na recepciji zbog divljanja, a njegovi domaćini su, tvrdi, uzalud upozoravali nastavnike koji su pratili učenike.

– Oko 1.50 sati izašao sam četvrti put na hodnik. Nisam bio suvisao u to doba. Hodao sam u pidžami, pod djelovanjem tableta, a prema meni je trčalo njih 6-7. Mislio sam da će me tući i instinktivno sam udario prvog koji je naišao, ne šakom već sam mu dao pljusku. Bio je moje visine, nisam znao koliko mu je godina – ispričao nam je Pilsel.

Svatko odgovara za sebe

– Svatko je odgovoran za svoje ponašanje! Ako bude osuđen, za njega neće biti mjesta u Savezu za građansku Hrvatsku – komentirao je don Ivan Grubišić.

Otac do danas nije znao što se to

Otac do danas nije znao što se to dogodilo u Bizovcu u travnju

– Moj je sin napadnut u hotelu u Bizovcu na ekskurziji u travnju, a ja nisam znao tko ga je napao do danas, kada sam dobio sudski poziv u kojemu se nalazi ime napadača Carlos Zvonimir Pilsel, tj. Drago Pilsel – tvrdi dječakov otac.

Drago Pilsel je kandidat za Sabor pa dječakov otac drži kako javnost ima pravo znati da je “udarcem šake u lice pokušao primiriti djecu” koja su iz tri različite škole bila u istom hotelu i, po njegovim riječima, “bila malo vesela”.

– Mislim da takvi nisu dostojni biti novinari niti su zaslužili da uđu u Sabor – smatra dječakov otac.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • SCAR:

  Kaj nema niti jedne slobodne sobe vu Vrapču?

 • Lucina:

  Pilslu ,daj da ti ja oplim samarcinu makar platio 7.300 kuna!

 • Avatar Semper5
  Semper5:

  Ima PTSP? Od čega?