Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sarajevo

Dragan Čović oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja

covic
VL FOTO
07.05.2012.
u 15:44

Glavni Čovićev branitelj kazao je da je riječ o \"još jednom primjeru proizvoljno i olako podignute optužnice\".

Na Županijskom sudu u Sarajevu u ponedjeljak je oslobođen Dragan Čović, koji se teretio za zlouporabu položaja i ovlasti iz 2000. godine, kad je vršio dužnost federalnog ministra financija. Čović je u prvostupanjskom postupku oslobođen optužbi da je kao ministar financija u Vladi Federacije BiH prekoračio granice službene ovlasti u namjeri da poduzeću Lijanovići d.o.o. Široki Brijeg i MI Lijanovići d.o.o. pribavi korist, odnosno omogući neplaćanje posebnih pristojbi na meso peradi, javlja Vecernji.ba.

Sud je ocijenio da tužiteljstvo nije uspjelo dokazati optužbe. Glavni Čovićev branitelj, odvjetnik Zdravko Rajić kazao je novinarima da je epilog suđenja u ovom predmetu očekivan te "da se radi o još jednom primjeru proizvoljno i olako podignute optužnice".

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:57 08.05.2012.

Još jedan pokušaj diskreditacije hrvatskih političara u BIH... Ništa novo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije