Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆNA ČESTITKA DON IVANA GRUBIŠIĆA

Don Ivan Grubišić : Na Božić slavimo tek običaje i to - bez Boga

grubišić
23.12.2009.
u 18:27

Jer, kako kaže veliki Tin Ujević: 'Uvijek smo vjerni krivovjernom pravcu'", piše don Ivan Grubišić u svojoj čestitci.

Poznati splitski teolog, sociolog i župnik, predsjednik Hrvatska akademske udruge, don Ivan Grubišić uputio je ove godine svojim prijateljima, suradnicima i znancima osebujnu božićnu čestitku, citirajući Tina Ujevića kako smo "uvijek vjerni krivovjernom pravcu", jer ćemo Božić obilježiti slaveći tek običaje - bez Boga.

"Toliko smo već Božića proslavili bez prepoznatljive prisutnosti dobra i solidarnosti među nama. Toliko Novih godina započeli bez izazova novog početka. Nema nikakve sumnje da ćemo i ove godine slaviti samo običaje, a bez Boga i bez novog početka radosnijeg, osmišljenijeg i odgovornijeg načina života. Jer, kako kaže veliki Tin Ujević: 'Uvijek smo vjerni krivovjernom pravcu'", piše don Ivan Grubišić u svojoj čestitci.

"Mi slavimo neke datume u našim kalendarima i običaje u narodnoj tradiciji. Ne radujemo se životu, ne živimo ljubav i slobodu, ne živimo prihvaćenost i solidarnost. Kažu da je nemoguće mijenjati „krive Drine!“ Ja ih usprkos svega pokušavam mijenjati. To je zadovoljstvo i izazov", piše don Grubišić.

"Želim Vam da u svojim životima pokušate da se „krivudavi“ putovi isprave, doline slegnu. Treba samo raditi na sebi: iz sebe izbaciti pokoju predrasudu, zabludu i smanjiti količinu praznovjerja te pokušati brojne lijepe želje upućene sebi i drugima malo po malo pretakati i u djela.

Do radosti postoji najkraći i najduži put. Najkraći je kad drugome činimo dobro, a najduži kad sve podređujemo sebi, kad zadovoljavamo samo svoj ego. Naravno, istinitost ove misli treba doživjeti, a ne samo o njoj govoriti", stoji u njegovoj ovogodišnjoj božićnoj čestitci.

Komentara 25

OB
-obrisani-
19:38 23.12.2009.

abendblatt sto te briga du depp..???

OB
-obrisani-
19:53 23.12.2009.

oldfoxy Sva sreća pa je bitno što o svećeniku misle vjernici, a ne agnostici i ateisti....,čudo,vjernici ga ne vole,a ateisti vole....,maknite šape sa crkve i bavite se svojim sektama,za mene je prof Ivančić moralna vertikala i jedini koji govori istinuu o današnjem sumornom svijetu koji između ostalog propagira i Grubišić

TE
tepčin
19:18 23.12.2009.

U cijelosti ne slažem se sa komentarom uvaženog don Grubišića! Vjerujemo, zato postojimo. Vjerni smo Bogu, crkvi i domovini! Ostaje samo upitno, koliko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije