Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Dodik unio zastavu Republike Srpske. Komšić i Džaferović će ga prijaviti za kršenje zakona

Milorad Dodik
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
23.11.2018.
u 17:46

Neće tolerirati neodgovornost, bahatost i kršenje zakona

Hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović najavili su u petak da će zbog kršenja zakona prijaviti svog srpskog kolegu Milorada Dodika koji je u urede državnog vrha unio zastavu Republike Srpske.

Dodik je ranije u petak u svečani salon Predsjedništva, u kojemu je primio vjerodajnice novog veleposlanika Srbije, unio zastavu srbijanskog entiteta, iako je to suprotno zakonu o zastavi BiH i poslovniku o radu državnog vrha.

Zakon nalaže da se pri primanju vjerodajnica ističu samo zastava BiH i zastava države iz koje dolazi veleposlanik.

"Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović neće tolerirati neodgovornost, bahatost i kršenje zakona koje je danas iskazao predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Današnjim postupkom Dodik je oskvrnuo ceremoniju predaje vjerodajnica i narušio međunarodni ugled Predsjedništva BiH", stoji u zajedničkom priopćenju Komšića i Džaferovića.

Dvojica dužnosnika kažu da su Dodik i zaposlenici njegova ureda svjesno ignorirali upozorenja službe za protokol da postavljanje entitetskih zastava nije dopušteno i najavili da će srpskog kolegu prijaviti za kršenje zakona o zastavi BiH.

POGLEDAJTE VIDEO: Crni petak - Gužva na zagrebačkim cestama

Komentara 39

Avatar Moodleen
Moodleen
18:06 23.11.2018.

Ispravak navoda u predgovoru: nije "hrvatski i bošnjački predstavnici..." nego "bošnjački predstavnici"! Hrvatsku više predstavlja srbenda Dodik nego ova dvojica "naših".

PR
prajdali100
18:32 23.11.2018.

Ahhaaaaaaa,HINA Komšića promovira u " Hrvatskog člana predsjedništva" !!! Čitava BiH se zabavlja člankom sa Portala Dnevnik.ba od 21.11. gdje Komšić uz Silajdžića klanja u džamiji i " uči" hatmu !!! Cirkulira i fotografija hrvatine Komšića kako puca po Hrvatimaa opkoljenog Kreševa 1993 god.Mašala HINA !!!!!!!

PR
prajdali100
18:33 23.11.2018.

Dodik se u tom Predsjedništvu mora boriti protiv dva muslimana.Neće mu biti lako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije