Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Bakir Izetbegović pozvao Bošnjake na naoružavanje

Poziv na naoružavanje, jačanje namjenske industrije, proizvodnju pušaka, haubica, dronova
20. studenoga 2018. u 08:30 113 komentara 14974 prikaza
Bakir Izetbegović
Foto: Reuters/PIXSELL

Još danas aktualni predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poslao je opasne poruke na obilježavanju 26. godišnjice od osnivanja 7. muslimanske brigade u Zenici. U svom obraćanju predsjednik SDA nazočnima je istaknuo kako ovih dana svjedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka.

Bakir Izetbegović ponovio poruke Izetbegović opet najavio jačanje obrambene moći BiH i pozvao Bošnjake na jedinstvo

Kaže da su susjedi siromašni

Komentirajući naoružanje Srbije i Hrvatske, Bakir Izetbegović kazao je da se i BiH mora naoružavati ili će, ako bude slaba, biti krajnja adresa, prenio je Klix.ba. “Siromašni susjedi troše novac na skupo oružje. Vidite te raketne sustave i zrakoplove po Srbiji i Hrvatskoj i mi u svemu tome moramo držati balans jer slabost privlači adresi. Onako kako vakuum privlači vjetar, usisava, tako će privući i adresi ako budemo slabi, ako procijene da smo slabi”, kazao je Izetbegović. Dodao je da je “spas” u namjenskoj proizvodnji te da je BiH na pravom putu glede naoružanja. “Šansa je u namjenskoj proizvodnji. Ovih dana završavamo pušku, uskoro ćemo krenuti s haubicama i dronovima, da ne nabrajam dalje. Radimo streljivo sve vrste, višecijevne bacače...

Milorad Dodik Republika Srpska Dodik: Zaštitit ćemo svoju imovinu u Hrvatskoj

Kada sam kazao da ćemo jačati namjensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište, za ne daj Bože, odmah su se zabrinuli u Beogradu”, rekao je. Izetbegović se usudio prijetiti da će se braniti BiH. “Pogledajte sada odnos.

I danas ovdje to ponavljam, jačat ćemo namjensku proizvodnju”, kazao je Izetbegović te je nagrađen velikim pljeskom. U nastavku obraćanja kazao je da je potrebno jačati i jedinstvo patriota i moć ove zemlje te da se nikada više neće ponoviti 1992. godina kada su neprijatelji zatekli ovu državu nespremnu i nenaoružanu.

Poziv na jedinstvo Bošnjaka

“Prošli put smo svi nastradali, ali moramo biti jaki i organizirati se kako nas ne bi napali. Srbi se ujedinjuju preko Beograda i Crkve, Hrvatski narodni sabor se ujedinjuje međusobno, a samo Bošnjaci ovih dana pričaju o dodatnom razjedinjavanju. Ja ih ponovno pozivam da to ne rade i da napravimo probosanski kamp koji će sve ove sile držati pod kontrolom. Neka prestanu s unutarbošnjačkom prepirkom i svađom”, dodao je Izetbegović. 

Dragan Čović i Milorad Dodik JOZO PAVKOVIĆ Zašto se Hrvati i Srbi homogeniziraju i međusobno udružuju

Na kraju govora je kazao da završava svoj drugi mandat u Predsjedništvu BiH gdje je proveo 10 godina. “Dvije godine sam bio uz Aliju, a osam sam radio. Te dvije godine vrjednije su nego ovih osam. Sedma muslimanska brigada mi je uvijek bila u srcu jer smo svi zajedno voljeli Aliju, narod, zemlju i jer smo muslimani. Čast mi je što sam svoj posljednji govor održao upravo pred vama”, zaključio je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA. 

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • Budak:

    Objava službenog džihada. Treba se ugledati na Izrael oni znaju kako s balijama. HV na granice protiv horda s istoka i bijeli ISIL-ovcima.

  • Darko22:

    Muslimani zveckaju oružjem i prijete, ništa novo, to im je u genima; a s obzirom da otvoreno pozivaju turke i arape u svoju zemlju, ništa se drugo ne može ni očekivati.

  • Krotila4:

    Hrvate U srednjoj bosni zaštititi svim sredstvima.