Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bedekovčina

Do kraja ovog mjeseca vrtić mora biti gotov!

Izgradnja vrtića Bedekovčina
Sabina Pušec/VLM
11.10.2011.
u 11:25

Načelnik Rajko Vidiček kaže da općina vrši pritisak na izvođače radova te da će se od 15. kolovoza obračunati i kazneni penali.

Nakon posljednje sjednice Općinskog vijeća Bedekovčine na kojoj se raspravljalo o kašnjenju radova na izgradnji novog dječjeg vrtića, načelnik općine Rajko Vidiček sastao se s predstavnikom tvrtke Gradex & Co iz Zaboka, s izvođačem radova s kojim je sklopljen ugovor kako bi se raspravilo ovo pitanje.

5,9 milijuna kuna

Općina je ugovor o gradnji potpisala još u siječnju prošle godine, a izvođač je u radove uveden u ožujku prošle godine. Iako je rok izvedbe bio godina dana, izuzev dana s nepovoljnim vremenskim uvjetima, gradnja kasni, a radovi nisu završeni ni u produljenom roku do 15. kolovoza. Radove izvode kooperanti i podizvođači koji kasne, a općina je nezadovoljna tempom, jer nije kasnila s plaćanjem i rok je produljivan dva puta. Vrijednost investicije je 5,9 milijuna kuna. Kako kaže načelnik Rajko Vidiček, na sastanku je zatraženo je da se gradnja završi u najkraćem roku, nakon čega je razgovarao i s kooperantom, poduzećem „Tarac“ , te nadzornim inženjerom Franjom Dončićem.

– Zadnja informacija je da će radovi biti završeni do 31. listopada. Problem je što se kasni s bravarskim radovima.

Natječaj za opremu

Nadam se da će se taj rok poštovati, no teško je reći kad bi vrtić mogao otvoriti svoja vrata. Općina je raspisala i natječaj za opremu vrtića i za kuhinju, izabrani su najpovoljniji izvođači, no upućene su žalbe koje nisu riješene. Općina vrši pritisak na izvođače i sukladno ugovoru računat će se kazneni penali od 15. kolovoza Vrtić je najveća investicija, jako je potreban, jer u starom nema dovoljno prostora, kaže Vidiček.

Komentara 1

KI
kiki29
17:37 11.10.2011.

zanimljivo...jako zanimljivo...a prije kratkog vremena je Tarac dobio priznanje kao ugledni obrtnik, bile su ga pune novine (najviše samohvale)....a mogel bi gospon načelnik koristiti sposobnosti svoje donačelnika koji dobro zarađuje na općinskim jaslama i svira u alatku za pišanje, a u isto vrijeme za svoju privatnu firmicu koja btw. godinu završava s gubitkom osigurava i grde kredite i bespovratana sredstva županije za još jedan pokušaj sumnjive budućnosti...ako ga već narod plaća da glumi figuru nek riješi pitanje i izvođača i njegovih kooperanata...cijeli bedex zna u kakvoj je gabuli tarac i kako radi, a sad se čude ko pura dr..u...gospodo primite se posla za koji vas narod plaća a nemojte izvoditi kerefeke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije