Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Đurek

Dizajner registarskih pločica zabranio MUP-u da koristi njegov rad

tablica
Foto: Robert Anic/PIXSELL
18.05.2015.
u 17:17

Iz Ministarstva poručuju da natječaj s fondom nagrada od 45.000 kuna i nije bio obvezujući

Dizajner Nikola Đurek, koji je sa suradnicima osmislio pobjedničko rješenje novih registarskih pločica, povukao je svoje idejno rješenje i Ministarstvu unutarnjih poslova zabranio da se koristi njegovim radom.

Rezultat je to pregovora koji su trajali dulje od mjesec dana, nakon što je ministar Ranko Ostojić bio objavio da će i nove pločice imati grb. Đurekov rad na mjestu grba imao je kvadratiće, a MUP nije pristao uzeti dizajnerovo rješenje na kojem je grb smješten na desnoj strani, iza brojčanih oznaka.

Đurekovu zabranu u MUP-u ne žele komentirati, nego samo kažu da natječaj neće biti poništen i kako će nove pločice u primjeni biti od 1. srpnja. Komentiraju i da rezultati natječaja koji su raspisali s fondom nagrada od 45.000 kuna zapravo i nije bio – obvezujući.

>> Pogledajte MUP-ove prijedloge oznaka na autima za svih 128 gradova!

>> Ovo su tri nagrađena rješenja dizajna registarskih pločica

Komentara 32

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:30 18.05.2015.

Ne ovo je cirkus od države...gadno smo zaglibili

DU
Deleted user
18:11 18.05.2015.

neznam cemu uopce cijeli cirkus...tablice ovakve kakve imamo su ok...samo se stavi plava traka na lijevu stranu...cak mislim i da je i ostavljeno malo mjesta za nju...i to je to....

NV
novo vriijeme
17:38 18.05.2015.

Dizajneru se sve premešalo. Na njihovom dizjanu nema niti jednog originalnog detalja sve je već postojeće. Grb ostaje a da je dizajner pošten brzo bi za novce koje će dobiti sjeo i napravio opciju sa grbom. Šta dizajneri zapravo želeele i oni bi politizirali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije