Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća kod Novske

Divjak izrazila sućut obiteljim stradalih učenica: 'Upućen je krizni tim'

Blaženka Divjak
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/20
07.06.2019.
u 13:39

Nesreća se dogodila kada je kamion bez kočenja ušao u odmorište u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici. Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat, no točan uzrok nesreće bit će poznat nakon očevida

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je izrazila sućut obiteljima učenika osnovne škole iz Dalja stradalih u tragičnoj prometnoj nesreći na odmorištu autoceste između Novske i Okučana.

Dvoje djece poginulo je u nesreći koja se oko 10 sati dogodila na autocesti kod Novske kada je na grupu na odmorištu naletio kamion.

"U dogovoru s ravnateljem škole, krizni tim Ministarstva znanosti i obrazovanja za pružanje psihološke podrške upućen je u Osnovnu školu Dalj, kako bi se svim učenicima i njihovim roditeljima pružila adekvatna pomoć. U kontaktu sam s Ministarstvom unutarnjih poslova i ministrom Davorom Božinovićem. Moj tim intenzivno prati situaciju", priopćila je ministrica koja je uz sućut obiteljima poginulih zaželjela i brz oporavak učenicima koji su ozlijeđeni.

Pogledajte video s mjesta nesreće:

 

Policija je ranije izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije ženske osobe koje imaju teške ozljede. Jedna od ozlijeđenih nalazi se u šok sobi, dok je druga van životne opasnosti.

Nesreća se dogodila kada je kamion bez kočenja ušao u odmorište u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici. Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat, no točan uzrok nesreće bit će poznat nakon očevida.

Sućut obiteljima stradalih izrazile su i Hrvatske autoceste.

Blaženka Divjak Blaženka Divjak
1/29

Komentara 2

LA
larala
15:07 07.06.2019.

pod hitno zabraniti buseve bez toaleta za prijevoz učenika ili još bolje ukinuti te izlete koji su ionako samo pljačka roditelja. sućut obiteljima djevojčica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije