Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUZE SU POTEKLE

Dirljiv trenutak kada daltonist prvi put vidi svoju djecu u boji

daltonist
Foto: Screenshot Youtube
1/2
15.05.2015.
u 08:23

Opie Hughes oduševio se naočalama koje mu je poklonila sestra

Daltonist iz Pennsylvanije u SAD-u nije mogao suspregnuti suze nakon što je zahvaljujući posebnim naočalama prvi put vidio svoju djecu u "pravim" bojama.

Opie Hughes pati od protanopije, zbog koje ne može dobro vidjeti zelenu i crvenu boju. Znao je da postoje naočale EnChroma, koje korisniku pomažu da bolje vidi boje, ali zbog cijene od više od 350 dolara nije ih mogao kupiti.

Hughesova starija sestra Katherine Empey prikupila je novac putem crowdfunding-platforme GoFundMe te mu je uručila naočale za rođendan. Snimila je njegovu neprocjenjivu reakciju u trenutku kada prvi put isprobava naočale okružen svojom malom djecom, a video je na YouTubeu već prikupio više od 700.000 pregleda.

 

>> Uz pomoć naočala daltonisti prvi put vidjeli boje. Pogledajte reakcije

>> Čestitka s porukom "Volim te" mu stigla za rođendan, 16 godina poslije smrti oca

Komentara 2

DI
dinko
10:43 15.05.2015.

350 dolara je problem?

Avatar lola lola
lola lola
02:25 16.05.2015.

Eto sad i daltonist moze vidjeti da su zgrade smedje, plocnik siv a klinci nose plavo i ljubicasto hahahahaha.....joj koja glupost nevidjena....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije