Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izabrani novi članovi NO-a

Dioničarima Podravke 2,65 eura dividende po dionici

Tvrtka Podravka predstavila novi pogon Tvornica juha i Vegete
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
18.05.2023.
u 08:14

Nakon snažnog rasta cijena u 2021. i zastoja u lancima opskrbe, 2022. je donijela nezapamćen rast cijena svih sirovina, ambalaže i energenata

Na Glavnoj skupštini Podravke dioničari su jučer izglasali odluku o isplati dividende u iznosu od 2,65 eura po dionici, 53% veće nego lani, a izabrani su i novi članovi NO-a, priopćili su iz Podravke. Dosadašnjim članovima Marini Dabić i Tomislavu Kitoniću s 30. lipnja ove godine ističe mandat, dok je bivši predsjednik NO-a Želimir Vukina krajem prošle godine podnio ostavku. Novi članovi su Darko Prpić, Damir Čukman i Ante Jelčić.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić podsjetila je kako su ukupni prihodi od prodaje Grupe Podravka lani dosegnuli 5,03 milijarde kuna, izvještajna neto dobit 369,6 milijuna, a normalizirana 311,1 milijun kuna. Godina je bila daleko izazovnija nego što je to itko mogao predvidjeti, kazala je.

VEZANI ČLANCI:

Nakon snažnog rasta cijena u 2021. i zastoja u lancima opskrbe, 2022. je donijela nezapamćen rast cijena svih sirovina, ambalaže i energenata. Krajem 2022. u odnosu na 2021. samo je burzovna cijena prirodnog plina bila veća 252%, pšenice 45, sojinog ulja 47, maslaca za 57%. Takva kretanja imala su negativan utjecaj na poslovanje Grupe, primarno u segmentu Prehrane gdje je trošak sirovina, ambalaže i energenata porastao 340,3 mil. kuna ili 24%. Ipak, tvrdi Dalić, na vrijeme su poduzeli aktivnosti kojima je, unatoč padu profitabilnosti Prehrane, Podravka zadržala apsolutnu razinu profitabilnosti Grupe te novostvorene vrijednosti, odnosno EBITDA-e.

VIDEO Pronašli smo Roberta Pugara: Bio je dječak-heroj koji je golim rukama gasio buktinju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije