Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPRAVNA GRADNJA

Devastacija uvale Vruja: Splitski poduzetnik dobio još jednu kaznu

Zadvarje: Poduzetnik Stipe Latkovic nastavlja s devastacijom Vruje
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
15.07.2021.
u 08:18

. Prvi put je platio kaznu od 150.000 kuna zbog skidanja službenog znaka zabrane te bespravne gradnje

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata naložila je poduzetniku Stipi Latkoviću da uz novčanu kaznu od 70.000 kuna mora ukloniti bespravno sagrađenu vodospremu, suterenske građevine i betonski zid.

Ovo je već druga kazna Latkoviću. Prvi put je platio kaznu od 150.000 kuna zbog skidanja službenog znaka zabrane te bespravne gradnje, javlja Dnevnik.hr.

>> FOTO Zadvarje: Poduzetnik Stipe Latković bespravno gradi u Vruji

Zadvarje: Poduzetnik Stipe Latkovic nastavlja s devastacijom Vruje
1/5

Podsjetimo, o splitskom poduzetniku pisalo se i prijašnjih godina zbog apela lokalnog stanovništva koje je upozoravalo na devastaciju male uvale Vruja, koja pripada zaštićenom morskom području u kojem je prostornim planovima zabranjena bilo kakva gradnja. Ova uvala između Piska i Brela ponovno je došla u fokus javnosti sada nakon što je nedavno skupina građana tamo održala Festival bespravne gradnje kako bi ukazali da Latković već dva desetljeća radi što hoće bez sankcija.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar horuk
horuk
09:16 15.07.2021.

ljevicarski krkan, oni po mentalitetu misle da bas mogu sve nelegalno sto im padne na um. U ovome slucaju covjek nije imao srece jer su se i njegovi drugovi (valjda zabunom) ubacili u demonstrante. Cim ljevica protiv necega demonstrira too postaje vazno za nasu "nepristranu" javnost.

VA
vadis1
13:48 15.07.2021.

Stipe Latkovic je stari kriminalac. Da u Hrvatskoj nema korupcije on bi od davno bio u zatvoru.

DA
DAREroom
12:28 15.07.2021.

gradnja u uvali Vruja, , financirana je novcem koji je pripadao nama, poreznim obveznicima, odnosno stanovnicima Splita. Tvrtka bespravnog graditelja Stipe Latkovica, koja provodi radove u uvali, jest gradevinska firma Point Split....Ona vec dugi niz godina radi za Grad Split,t,,t,, pa je tako samo u ovih šest mjeseci 2021. godine iz njegova proracuna dobila nemalih 4.5 milijuna kuna. Nakupilo se za sitnije poslove. Radilo se tu o ugradnjama ograda, postavljanjima stupica, popravcima oštecenih nogostupa i slicno, no u evidenciji su najcešce one nedefinirane isplate u kojima piše samo "usluge tekuceg i investicijskog održavanja". ..............*******.....................Valja naglasiti da je prije zadnjih lokalnih izbora Splitom upravljao HDZ..............******...................... Poteklih je godina s gradskom vlašcu Point imao više nego uspješnu suradnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije