Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAELSKI ZRAKOPLOVI

Demokrati: Ministar Krstičević mora otići jer je ozbiljno narušen ugled Republike Hrvatske

Foto: Luka Stanzl / Pixsell
07.01.2019.
u 12:30

Ovakvim je ishodom Hrvatske otvorena sumnja u transparentnost i zakonitost same procedure nabave zrakoplova

Nakon što je ministar obrane, Damir Krstičević, mjesecima uvjeravao hrvatsku javnost kako je Hrvatska sklopila posao stoljeća odlučivši se od Izraela kupiti rabljene borbene zrakoplove, danas kada je taj pothvat propao, jasno je kako se zapravo radi o prijevari stoljeća koja se mogla izbjeći, naglašavaju Demokrati.

Time je otvoreno nekoliko pitanja na koja hrvatska javnost mora dobiti odgovore, smatraju demokrati.

1. Jesu li Vlada i ministar Krstičević znali za upozorenje SAD-a koje je dobila Predsjednica RH? Ako jesu, zašto nisu ništa poduzeli da se izbjegne sklapanje za Hrvatsku štetnog ugovora? Ako nisu znali, znači li to da ne postoji Ustavom propisana suradnju između Vlade RH i Predsjednice RH na području obrane i nacionalne sigurnosti? 
2. Hoće li Izrael platiti Hrvatskoj odštetu zbog propalog natječaja i odgovornosti druge strane kao što je to običaj kod svakog ugovora? Postoji li takva klauzula u ugovoru i ako postoji koliki je iznos odštete? Ako ne postoji, zašto je Hrvatska prihvatila ugovor bez takve klauzule? 

-Ministar obrane Damir Krstičević mora dati neopozivu ostavku zbog propalog natječaja nabave borbenih zrakoplova i narušavanja međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, a ukoliko to ne učini pozivamo predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da ministra obrane odmah smijeni s dužnosti- kazali su Demokrati u priopćenju za javnost. Napominju kako je cijeli projekt nabave borbenih zrakoplova vrijedio preko pola milijarde eura, te da je ovakvim ishodom Hrvatske otvorena sumnja u transparentnost i zakonitost same procedure nabave zrakoplova.

>>Pogledajte video: Izraelski zrakoplovi F-16

Ključne riječi

Komentara 24

ME
megaja
12:45 07.01.2019.

majke mi vi ste udareni do daske ovaj cijelo vrijeme govori kako nikakav ugovor nije potpisan a vi sad pitate ima li klauzula ikakva u ugovoru. Nije bitno što se radi samo nek se smjenjuje,vi bi srušili i vlastitu zemlju samo da dođete do vlasti

LU
luksa
14:56 07.01.2019.

S obzirom da je u članku i link, da li je ovaj članak plaćeni oglas? Zašto nema oznaku PROMO? Tko su ti ljudi? Koja su njihova postignuća?

MA
Markos
13:50 07.01.2019.

Tko to kaze?!? Demokrati? Ummm kakvi "demokrati"?!? TKO je to? Tko SU to?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije