Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slovenski publicist

Dan prije svjedočenja na suđenju Perkoviću zapaljen auto pred kućom svjedoka

zapaljen auto
Foto: Roman Leljak
10.05.2015.
u 13:06

Ne znam je li to prijetnja meni, ali neobično je što se takav automobil zapalio, komentirao je za Večernji list Roman Leljak

U subotu uvečer dogodio se novi incident vezan za svjedoke na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču pred Višim pokrajinskim sudom u Münchenu. Na sud je kao svjedok koji će dati svoj iskaz 18. i 19. svibnja pozvan slovenski publicist Roman Leljak, koji već dugo istražuje djelovanje Službe državne sigurnosti u bivšoj Jugoslaviji.

U subotu uvečer bio je na sastanku udruge za vrijednosti slovenske samostalnosti, gdje je član predsjedništva. Oko 21.30 sati nazvali su ga od kuće, on živi u Radencima, i javili da na parkiralištu gori auto. Bio je to automobil marke Mercedes E klase u vlasništvu Leljakova susjeda, koji često uz Leljakovo dopuštenje, parkira kraj njegove kuće. Policija je izašla na uviđaj, a jučer ujutro su automobil odvezli. Kad će biti gotovi rezultati vještačenja, Leljak ne zna.

- Ne znam je li to prijetnja meni, ali neobično je što se takav automobil zapalio. Nisam imao nikakvih prijetnji ni telefonskih poziva prije toga, a ni ne kontaktiram ni s kim tko je vezan za sudski postupak u Münchenu, ni s obranom optuženih ni sa zastupnicima Gizele Đureković, baš zato da moj iskaz bude onakav kakav treba biti - rekao je u razgovoru za Večernji list Roman Leljak.

Njegov iskaz pred njemačkim sudom mogao bi biti zanimljiv, jer je u potrazi za dokumentima o radu Udbe pronašao i dokument koji ukazuje na način na koji je Udba postupala. Riječ je o programu rada slovenske Službe državne sigurnosti za 1975. godinu.

>>Suđenje u Münchenu kao početak razmontiranja Udbe

Komentara 48

DU
Deleted user
13:21 10.05.2015.

Možete zamisliti još jedan mandat ove vlade? Što nas tek tada čeka?

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
13:19 10.05.2015.

Prijetnje svjedocima, paljenje auta! Je li moguće da je sve to slučajno?

ĆA
ćaćaća
13:12 10.05.2015.

seljacima se i dalje treba crtati da još udba djeluje..samo skh/4c koalicija zna da rade za njihove interese..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije