Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI VRATAR

Dan prije pobjede nad Rusijom sklopio posao, a za vrijeme utakmice završio na hitnoj

Anđelko Jagečić
Foto: Privatni album
10.07.2018.
u 16:01

Vjerujem u pobjedu i zato što se Englezi bahate, a bahate se jer se boje, kaže varaždinski poduzetnik i bivši vratar Anđelko Jagečić

Za varaždinskog poduzetnika i bivšeg vrsnog nogometaša Anđelka Jagečića utakmica protiv Rusije, koju je pratio uživo u Sočiju, bila je previše. Zbog zdravstvenih problema sa srcem završio je u ambulanti koja radi u sklopu stadiona.

- Iako su Rusi tu utakmicu izgubili, ponašali su se prema meni kao da sam njihov i brinuli se o mojem zdravlju. Liječnici su mi u izuzetno kratkom roku pomogli, organizirali prebacivanje Hitnom pomoći do aviona i na rastanku poželjeli da pobijedimo Engleze. Čestitke na pobjedi su mi stigle i iz ruskog veleposlanstva - kaže Jagečić koji nam je ispričao zanimljivu gospodarsku priču o spoju sporta, gospodarstva i diplomacije.

Prije tri mjeseca na inicijativu ruske državne kompanije Steklonit iz Moskve, koja diljem Rusije ima desetak tvornica za proizvodnju geosintetika, i posredstvom ruskog veleposlanstva u Zagrebu, održan je sastanak na kojem je Jagečićeva tvrtka Kotonteks dogovorila suradnju pod uvjetom da ruski proizvodi imaju certifikate za EU, potrebnih zbog sankcija Rusiji.

- Na sreću, Steklonit već radi u Poljskoj i ima certifikat, i upravo za vrijeme Svjetskog prvenstva u Moskvi, u pauzi između utakmica, pripremili smo ugovor o dugoročnoj suradnji koji smo popisali dan uoči utakmice s Rusijom. Već su krenule i prve narudžbe iz njihovih tvornica prema Hrvatskoj za naše ceste i remont željezničke pruge Zidani most – Celje u Sloveniji.

Uspjeli smo u vrlo kratkom vremenu uvjeriti hrvatske i slovenske građevinare, projektante i investitore o kvaliteti ruskih geomreža. Treba razvijati suradnju s nama najbližom velesilom, bez obzira na trenutke političke odnose - ističe Jagečić koji je sudjelovao i na gospodarskom forumu u Kalinjingradu, gdje je Hrvatska igrala s Nigerijom.

- Na svoje oči sam se uvjerio da su nas Hrvate, iako smo vrlo mala država, ali geopolitički izuzetno važna, toplo prihvatili. Naš Zlatko Dalić je preporodio reprezentaciju i mnogo toga oko nje. Pokazao je put kojim trebaju ići i nogomet i hrvatska reprezentacija i svi koji žele dobro hrvatskom nogometu - napominje Jagečić, koji prognozira da će Hrvatska Englesku pobijediti s dva gola razlike.

- Nadam se da ćemo konačno staviti loptu na zemlju, pojačati srednji red i napokon dati maksimum. Dosad smo sve utakmice dobivali zaslugom pojedinaca koji su bljesnuli, što je dokaz izuzetne kvalitete, a sad očekujem se ta pojedinačna kvaliteta stopi u jedno, i da Englezima pokažemo kako se igra nogomet.

Vjerujem u pobjedu i zato što se Englezi bahate, a bahate se jer se boje - zaključuje bivši vratar Varteksa, Olimpije, Slaven Belupa...

>>Pogledajte novi zagrebački grafit

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije