Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet rezervni

Hrvatska će protiv Engleske ponovno igrati u crnoj garnituri dresova

Hrvatska Rusija slavlje
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
09.07.2018.
u 12:27

U spomenute četiri utakmice u kojima je nastupila u 'gostujućoj' garnituri, Hrvatska je nominalno samo jednom bila domaćin

Hrvatski nogometaši će i u polufinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva protiv Engleske istrčati na travnjak u crnoj garnituri, što će našoj reprezentaciji biti četvrta utakmica zaredom u Rusiji u kojoj će nastupiti u gostujućem dresu, dok će Englezi nastupiti u bijelom izdanju.

Hrvatska je u osnovnoj kombinaciji s crveno-bijelim kvadratićima nastupila samo u prvoj utakmici u skupini, protiv Nigerije u Kalinjingradu, dok je niz nastupa u dresu s crno-plavim kvadratićima započela protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu, gdje je naša reprezentacija slavila s 3-0.

>>Pogledajte slavlje igrača u svlačionici

U istoj kombinaciji su Dalićevi izabranici istrčali protiv Islanda u Rostovu na Donu i pobijedili s 2-1, a tamna garnitura se pokazala sretnom i u nokaut fazi, gdje su i Dansku u osmini finala, kao i Rusiju u četvrtfinalu, naši nogometaši pobijedili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Prema pravilniku Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. svaka je reprezentacija barem jednom bila dužna nastupiti u osnovnoj garnituri tijekom grupne faze.

U spomenute četiri utakmice u kojima je nastupila u 'gostujućoj' garnituri, Hrvatska je nominalno samo jednom bila domaćin, i to protiv Danske u osmini finala, dok su Argentina, Island i Rusija prve imale pravo izbora u kojoj će garnituri nastupiti.

Hrvatska Rusija slavlje
1/12

Hrvatska je formalno domaćin protiv Engleske, ali je izbor pao na garnituru koja se u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala sretnom za naše nogometaše.

Engleska je na ovom Svjetskom prvenstvu u bijelom dresu odigrala dvije utakmice u skupini, dok je u nokaut fazi i protiv Kolumbije i protiv Švedske bila u crvenom izdanju. U bijeloj garnituri Englezi su pobijedili Panamu (6-1) i izgubili od Belgije (0-1).

Hrvatska Rusija slavlje
1/7

Komentara 65

SU
suvaja
13:02 09.07.2018.

Boj se ljuti bije ......hrvatski se barjak vije..svejedno je za dres oba su prekrasna...naprijed hrvati ...pobjeda pa makar i 1:0..

Avatar poljicanin
poljicanin
13:22 09.07.2018.

Po meni su to najljepši dresovi,mislim da se i Englezi prirodno boje kada im se suprotstave snage u crnim odorama.Uz ove dresove nas i sreća prati!

DU
Deleted user
13:22 09.07.2018.

Dres je plavo - crni , g. novinaru (kao i npr. AC Interov ) i jedan je od fenomenalnih - meni osobno najjbolji dosad koji su Vatreni imali , decentan , galantan a prepoznatljiv. "Domaca" kombinacija mi se ne dopadapada toliko najvise zbog prevelikih kockica...kao da igraju Pollo Jockey-i a ne nogometasi! Ali crno - plavi ,svak cast NIKE-u!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije