Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas odluka

Izlazi li Radimir Čačić iz zatvora?

Radimir Čačić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
17.06.2014.
u 08:01

Odluči li Povjerenstvo pozitivno o Čačićevoj molbi, iz kaznionice u Valturi mogao bi izaći najranije sutra (srijeda), iako je zatražio da ga se pusti odmah po prihvaćanju zahtjeva.

Došao je "Dan D" za bivšeg potpredsjednika Vlade i bivšeg predsjednika HNS-a Radimira Čačića. U pulskoj kaznionici Valtura o njegovu zahtjevu za prijevremenim puštanjem na slobodu raspravljat će Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa.

Uz Čačićevu, Povjerenstvo će raspravljati o još 41 molbi zatvorenika za uvjetnim otpustom. Bivši potpredsjednik Vlade, koji je izbačen iz HNS-a tijekom služenja kazne, moći će Povjerenstvu objasniti zašto bi ga prije odsluženja cijele kazne od 22 mjeseca trebali pustiti na slobodu.

U Mađarskoj bi već bio na slobodi

Podsjetimo, Čačić je na 22 mjeseca zatvora osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su poginule dvije osobe. U molbi za uvjetnim otpustom, između ostalog, napisao je i da bi već prije mjesec dana bio slobodan da je kaznu služio u Mađarskoj.

U Povjerenstvu koje odlučuje o Čačićevoj slobodi sjede dvoje sudaca Vrhovnog suda, zamjenik državnog odvjetnika, sudac izvršenja te predstavnik Uprave za zatvorski sustav. Njima će se obratiti zatvorski "odgojitelj" te im reći kakav je Čačić bio zatvorenik, tko ga čeka na slobodi te kakav je stav kaznionice o tome treba li mu odobriti uvjetni otpust.

Odluči li Povjerenstvo pozitivno o Čačićevoj molbi, iz kaznionice u Valturi  mogao bi izaći najranije sutra (srijeda), iako je zatražio da ga se pusti odmah po prihvaćanju zahtjeva.

>>Radimir Čačić već bi u srijedu mogao biti na slobodi

>>Čačić vidno mršaviji prošetao varaždinskim Korzom pa se vratio u Valturu

>>Kreće li u Hrvatskoj nova politička oluja kad Čačića puste na slobodu?

Komentara 30

NI
ninja72
08:23 17.06.2014.

Stize jos jedna nocna mora za drugove .

SA
santos008
08:30 17.06.2014.

Sad ce da leti perje u kokosincu u kojemu ''pjetlovi'' nose jaja,sto nigdje nema u svijetu.

AN
Ana33
08:18 17.06.2014.

"Razori"... Čačiću... kokošarsku... interesnu strančicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije