Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE KONAČNA ODLUKA

Dali zeleno svjetlo za daljnju upotrebu petrolkoksa u ciglani Cerje Tužno

petrolkoks
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.02.2014.
u 11:00

Povjerenstvo donijelo odluku na temelju Dvokutova Separata o dimnjaku tunelske peći, koji nije dostupan javnosti

U Ministarstvu zaštite okoliša u petak se drugi put sastalo Stručno savjetodavno povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš rekonstrukcije postojećeg postrojenja Ciglana Cerje Tužno. Većinom glasova, Povjerenstvo je donijelo mišljenje da je rekonstrukcija postojećeg postrojenja ciglane prihvatljiva za okoliš, a protiv je bio samo načelnik Općine Maruševec Ivan Šagi, koji je imao izdvojeno mišljenje.

‘Skrivaju informacije’

Ovakvim su rješenjem ogorčeni aktivisti iz udruge Okoliš koji mjesecima upozoravaju na nepravilnosti u radu postrojenja ciglane.

- Bitna je činjenica da je Povjerenstvo donijelo odluku na temelju Dvokutova Separata o dimnjaku tunelske peći, no taj separat nije dostupan javnosti te se na ovaj način krši pravo javnosti na pristup informacijama - ističu iz Udruge Okoliš i pitaju zašto se skrivaju rezultati Dvokutove studije i u čijem je to interesu.

Ističu i da je studija puna nepravilnosti na koje su upozorili.

- Zdravlje ljudi trebalo bi biti ispred profita pojedinca, a Ministarstvo zaštite okoliša i prirode trebalo bi štititi okoliš i prirodu te sve građane - zaključuje Karolina Fijačko Varga iz udruge Okoliš.

Nije konačna odluka

U Ministarstvu pak kažu kako nije riječ o konačnoj odluci te da će u ispitnom postupku razmotriti rezultate studije, mišljenje Povjerenstva i sve primjedbe zainteresirane javnosti. Nakon toga donijet će konačnu odluku je li i uz koje mjere rekonstrukcija postojećeg postrojenja ciglane prihvatljiva za okoliš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije