Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNE REAKCIJE IZ SRBIJE

Dačić uputio prosvjednu notu zbog spaljivanja Vučićeve lutke, Vučić: 'Kad znam da su mi spaljivali kuće...'

Foto: PIXSELL
1/7
14.02.2024.
u 16:38

Predsjednik Srbije i srbijanski ministar vanjskih poslova komentirali su jučerašnje poklade u Kaštelima.

Jučer su Kaštelani održali svoj 211. Donjokaštelanski krnjeval. Kako je po običaju na kraju povorke pali se krnjo koji je kriv za sve prošlogodišnje nedaće. Prema Kaštelanima to su ove godine bili srpski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski predsjednik Vladimir Putin. Vučić je danas sudjelovao na prikazu oružanja i vojne opreme srpske vojske u Nišu, gdje je uz srpske aktualnosti prokomentirao i jučerašnji događaj u Kaštelima

- Kod njih je tradicionalno da spaljuju. Ja neću da vam kukam zbog toga. Da smo mi to ne daj Bože uradili, cijela Europa bi nam se na kičmu nakačila. To su vam ti dvojni standardi, ništa posebno. Kad znam da su mi spaljivali kuće, sitnica je da zapale i lutku! Želim im uspeh, sve što mogu da spale su lutke. Neka ih, nek spaljuju lutke neka se igraju - kazao je Vučić.

GALERIJA: FOTO Održan 211. Krnjeval: Pogledajte tko je Kaštelanima kriv za sve prošlogodišnje nedaće

1/13

Uz srpskog predsjednika, jučerašnje poklade u Kaštelima komentirao je srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić. Koji je osudio paljenje lutke s likom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na karnevalu i uputio prosvjednu notu Veleposlanstvu RH u Beogradu, priopćeno je iz Dačićeva ureda.

"Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13. veljače 2024. godine, tijekom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Republici Hrvatskoj", naveo je Dačić. Prema njegovoj ocjeni, spaljivanje lutke s likom predsjednika Srbije predstavlja "apsolutno neprihvatljiv čin", koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredjeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne suradnje dviju država. "Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusjedskih odnosa, miru i stabilnosti u regiji, i direktno i ozbiljno narušava odnose dviju zemalja", poručio je Dačić.

Kako su jučer prenijeli neki mediji, u utorak je završila 211. Međunarodna krnjevalska povorka u Kaštel Starome, a Kaštelani su i ove godine na kraju manifestacije zapalili Krnju. Krnju su predstavljali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski Vladimir Putin, koji su bili prikazani poput Don Quijota i Sancha Panze na magarcima te su njihove lutke na kraju završile u plamenu

POVEZANI ČLANCI: 

 

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
17:11 14.02.2024.

Uvređen i povređen

NK
Najam krova
17:44 14.02.2024.

Vučičevci su za vrijeme i nakon 91 s tenkovim i specijalcima iz niša po HR gradili bolnice, rodilišta, kazališta, vrtiće...

Avatar Barbie*
Barbie*
17:07 14.02.2024.

Ljepousti, lijep si ko lutka 💋

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije