Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Ivica Č.?

Tajanstveni pomagač Rosi u bijegu dovodio djevojke, plaćao račune...

Ante Roso
Foto: VL
1/2
24.08.2014.
u 22:45

Dovodio je djevojke i parkirao auto pred zgradom. Odležao je godinu u zatvoru

U unajmljeni stan na drugom katu zgrade u Ratarskoj 35 donosio mu je pizzu, plaćao račune i čuvao stražu kada bi ga obitelj došla posjetiti. Sve je to za Antu Rosu (45) činio njegov kompanjon Ivica Č. (47) sve do 22. kolovoza ove godine kada je akcijom specijalaca okorjeli bjegunac Roso uhićen.

Vlasniku stana koji je unajmio Ivica Č. obećao je da će ga koristiti samo za svoje potrebe, a kako bi prikrio da u zagrebačkom Rudešu krije lice s MUP-ove tjeralice, Rosin je pomagač na parkiralištu zgrade uredno parkirao svoj automobil.

Prema priopćenju Državnog odvjetništva, na taj je način mozgu krvave pljačke Fine iz 2005. pomagao “od neutvrđenog dana tijekom 2014.” Prema riječima susjede iz Ratarske 35, krio ga je i dulje, ali na istražiteljima je da utvrde koliko je dugo cijela farsa trajala. Osim što je pred ulazom srdačno dočekivao članove Rosine obitelji i poput osobnog tjelesnog čuvara odvodio ih Anti Rosi u stan, prema zapažanjima susjeda, u stan mu je nerijetko dovodio i djevojke.

Ivica Č. dane trenutačno krati u istražnom zatvoru koji mu je određen jer postoji opasnost od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela. Motivi čovjeka kojeg se sumnjiči da je pomagao bjeguncu s Interpolove tjeralice osumnjičenom da je sudjelovao u pljačkama Fine i bio mozak one najkrvavije u kojoj su ubijena dvojica zaštitara zasad su nepoznati. A tko je zapravo Ivica Č. zvan Čoki i što mu piše u dosjeu? Osim što je medijski puno manje eksponiran od Rose, navodno je prije 14 godina u samoobrani zadao rane koje su bile kobne za P. Lj., koji je u njega ispalio dva hica i pokušao ga ubiti.

Tada je osječki Županijski sud procijenio da je riječ o ubojstvu s prekoračenjem nužne obrane te ga strpao iza zatvorskih rešetaka. Slučaj se vukao sve do Vrhovnog suda od kojeg je Ivica Č. tražio ublažavanje kazne zbog uzdržavanja teško bolesne majke. Ipak se predomislio i povukao zahtjev te prihvatio pravomoćnu presudu kojom je osuđen na godinu zatvora. Kada je upoznao Rosu i je li otprije povezan s njim, mozaik je koji tek treba posložiti u priču.

>>Kako je pao najtraženiji bjegunac

>>Uhićen Ante Roso, mozak iza krvave pljačke Fine 2005.

Komentara 3

LU
lukateli1
09:06 25.08.2014.

opa!!! Gdje su komentari?

SS
sokac sa drave
13:40 26.08.2014.

Lukateli1,pa necemo valjda komentirati kako je nas kamenjarac mafijas i ubojica.Znas mi cekamo da se nesto napise o Mesicu i onda svi startamo da ga oblatimo.Covjek se usudio reci da Hrvatska nemoze financirati bescarinsku zonu Herceg-bosnu i da svi ama bas svi Hrvati moraju zivjeti od svoga vlastitog rada.Mesicu vraze jedan a tako smo lijepo zivjeli na racun glupih Htvata.

MX
Mister X
10:03 25.08.2014.

Uvjek je dobro da se kriminalci i pravi krivci strpaju iza rešetaka . U koliko je to zaista sve tako kako se daje za javnost.. Naravno da su susjedi zvždaći prvi koji su spremni da surađuju sa policijom .. Bezez njih nebi bilo ni uspijeha uhičenja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije