Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lice s tjeralice

Svjedoci: Boršić i Roso upoznali su se poslije pljačke

pljačka fine (1)
Foto: Arhiva
1/3
09.08.2012.
u 10:11

Obrana traži da se Boršićev iskaz odbaci jer je lažan te da se Roso oslobodi optužbi

Ivan Boršić odbjeglom Anti Rosi “pakira” krvavu pljačku Fine 2005. u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, tvrde naši izvori, Rosin odvjetnik, Hrvoje Pezelj, bivša Boršićeva djevojka te troje predloženih svjedoka.

Bilo ju je strah

Svi se kunu da su se dvojica svojedobno bliskih prijatelja upoznala 2009. u restoranu Stara Kurija u zagrebačkim Sesvetama, bivšem okupljalištu branitelja, dakle pet godina nakon pljačke za koju se Rosi i još jedanaestorici trenutačno sudi na Županijskom sudu. Rosu terete da ju je osmislio. Protiv Rose, jednog od 25 najtraženijih lica s Interpolove tjeralice, tvrdi Pezelj, nema nikakvih dokaza za Finu, osim Boršićeva iskaza koji je vrlo upitan. Tužiteljstvo u optužnici obrazlaže da Boršić nema razloga govoriti protiv Rose jer su prijatelji, što je apsurdno jer se Boršiću upravo sudi da je 2010. naručio Rosino ubojstvo! Taj je posao za njega trebao odraditi Ivica Štrk, no nakon neuspješnog smaknuća, odnosno straha od Boršića, predao se policiji.

Boršić pak, koji je sa 15 godina krenuo u rat, a koji je kasnije odležao 14 godina zbog ubojstva troje nevinih ljudi, prijetnjama je i inače sklon. Prijetio je tako i svojoj bivšoj djevojci nakon što je istražnom sucu potvrdila da se Boršić i Roso nisu poznavali 2005. Dala je, doznajemo, tri iskaza. U prvom je, prema izvorima, izjavila da je sigurna da se Roso i Boršić nisu poznavali, a u posljednjem je rekla: “Pred kraj 2009. preko Boršića sam upoznala Rosu. Boršić mi je ispričao da ga je upoznao dva mjeseca prije toga. Nije mi govorio da bi Roso na bilo koji način sudjelovao u razbojstvima”, rekla je djevojka, dodajući da se “uvijek bojala Boršića jer je on agresivna osoba koja voli prijetiti ljudima”.

– U ljubavnu vezu s njim ušla sam jer me bilo strah odbiti ga – navela je.

Drugi svjedoci koji su trebali svjedočiti o vremenu upoznavanja dvojice odbijeni su uz obrazloženje “da vrijeme kada su se upoznali nema veze s inkriminiranim događajem”.

Proturječni iskazi

Napomenimo da se Boršiću i ostalima sudi zbog tri pljačke Fine. Prve dvije iz 2004. potpisuje Boršić, a Rosu terete kao organizatora jedino krvave pljačke u kojoj su ubijena dva zaštitara. Okrivljeni Ivica Štrk u iskazu za Boršića kaže: “Nabavio je raspored prostorija, odjeću, oružje. Nije mi poznata uloga Rose, niti ga je Boršić spominjao. Jedino što je Boršić govorio je da ima nekoga u Fini”, rekao je Štrk, dodajući da je glavni organizator svih triju pljački bio Boršić. Ivica Tucman, okrivljeni za Finu, priča “da je sve što je činio bila ideja Boršića”. Nadalje, iskazi Boršića u mnogočemu se ne slažu s iskazima drugih okrivljenika. Boršić je tako izjavio da mu je Roso dao ključnu informaciju o tome kada će novac biti spreman za transport. Međutim, to nitko nije mogao znati jer se zaštitari nisu javili do 14 sati, a novac se priprema po njihovoj dojavi. Sve to i još puno više nelogičnosti i Boršićevih proturječnosti detaljno je izložio Rosin odvjetnik u zahtjevu za obustavljanje postupka protiv Rose u kojem traži da se Boršićeva obrana proglasi lažnom.

Kako bilo, i Roso je daleko od anđela. Navodno je bio spreman debelo platiti ubojstvo Nikice Jelavića i Ante Nobila s kojima se sukobio zbog zemljišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije