Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predobro, da bi bilo istinito

Čuvajte se nove prijevare: Ženi rekao da je osvojila novčanu nagradu. Krivi potez ju je skupo koštao

mobitel žena
Pixabay/Ilustracija
31.08.2023.
u 09:46

Policijski službenici tragaju za počiniteljem, a policija savjetuje građane da budu oprezni i da uzmu u obzir - ako je nešto predobro da bi bilo istinito, najčešće nije.

Porečka policija traga za prevarantom koji je 42-godišnjakinju doveo u zabludu da je osvojila novčanu nagradu, a potom joj je s računa skinuo novac. Naime, nepoznati počinitelj je 22. kolovoza nazvao 42-godišnjakinju i rekao joj kako je osvojila novčanu nagradu od više tisuća eura. Kako bi joj se novac mogao isplatiti, tražio je od žene podatke o broju računa te podatke o serijskom broju mobilne aplikacije banke u kojoj oštećena ima račun. Nakon što mu je oštećena dala sve tražene podatke, shvatila je da joj je s računa nedostaje više stotina eura.

VEZANI ČLANCI: 

Policijski službenici tragaju za počiniteljem, a policija savjetuje građane da budu oprezni i da uzmu u obzir - ako je nešto predobro da bi bilo istinito, najčešće nije.

Podatke o broju bankovne kartice, PIN broju i troznamenkastom CVV broju na poleđini bankovne kartice, kao i svoje osobne podatke ili podatke o mobilnim aplikacijama banke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo, ako vam netko treba uplatiti novac, dovoljno je da mu dostavite samo broj računa (IBAN). Nikakvi drugi podaci nisu potrebni za uplatu. Pogotovo nemojte nepoznatim osobama dostavljati broj kartice i CVV broj na poleđini kartice.

O zlouporabi bankovne kartice ili mobilne aplikacije građani bi trebali odmah obavijestiti svoju banku, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Video: Trešnjevka dobila novo neobično prometno rješenje na Novoj cesti

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
10:26 31.08.2023.

E to je sreća. Osvojila nagradu a da nije ni igrala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije