Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMORA MEDICINSKIH SESTARA

Članstvo se pobunilo protiv sumnjive smjene i traže ostavku Vijeća

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
22.06.2021.
u 19:21

Medicinske sestre ljute zbog informacije da članovi Vijeća dobiju 2000 kuna po sjednici, desetak puta godišnje

Članove Komore medicinskih sestara iznenadilo je smjenjivanje predsjednika Komore Marija Gazića. Traženo objašnjenje nisu dobili. Stoga su delegati Skupštine, najvišeg komorskog tijela, zatražili sazivanje izvanredne sjednice kako bi razbistrili nejasne događaje te glasali o povjerenju Vijeću zbog njihove netransparentne i nestatutarne odluke.

– Iznenadili smo se vidjevši odluku, još više zbog izostanka suvislog obrazloženja. Dobili smo samo šturu obavijest. Nikome nije jasno što se događa, svi su zaprepašteni takvim načinom rada, a mislim da ta smjena po Statutu nije čista. Smjesta smo tražili sazivanje Skupštine i ona je zakazana 29. lipnja. Jedna od točaka je i pokretanje pitanja razrješenja Vijeća – kazao nam je Tomislav Mijić, magistar sestrinstva iz slavonskobrodske bolnice, jedan od stotinjak delegata komorske Skupštine koji se imenuju iz zdravstvenih ustanova svih županija.

Delegati već dulje vrijeme nisu zadovoljni radom svog Upravnog vijeća. Posebno je neugodno među članstvom odjeknula informacija da svaki član Vijeća dobiva 2000 kuna po sjednici, kojih je desetak godišnje jer se točke dnevnog reda često odgađaju. Delegatima se pak za godišnju Skupštinu tek odnedavno plaća putni trošak i dnevnica, ali ne i naknada. – Ako radimo za boljitak struke, nema razloga za tolike naknade – kaže Mijić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije