Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID MJERE

Cijepili su već četvrtinu stanovništva, a sada uvode 'zelenu putovnicu'. Evo što ona omogućuje

Koronavirus u Izraelu
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
21.01.2021.
u 17:19

Svi koji su dobili propisane dvije doze cjepiva moći će podnijeti zahtjev putem interneta za "zelenu putovnicu"

Izrael je cijepio četvrtinu stanovništva protiv covida-19, kazao je u četvrtak izraelski ministar zdravstva, dodajući da cjepivo koje proizvode Pfizer i BioNTech dobiva više od 200.000 ljudi na dan. 

Gotovo 2,4 milijuna Izraelaca od gotovo 9,3 milijuna dobilo je prvu dozu cjepiva protiv covida-19, objavio je na Twitteru ministar Yuli Edelstein.  Među njima, gotovo 700.000 dobilo je i drugu dozu, koja se daje s razmakom od tri tjedna od prve.

Svi koji su dobili propisane dvije doze cjepiva moći će podnijeti zahtjev putem interneta za "zelenu putovnicu" koja će im omogućiti putovanja a da ne moraju u karantenu po povratku u Izrael. Potvrda će im omogućiti i da idu na kulturne događaje kao što su koncerti čim to bude moguće, premda vlada to tek treba odobriti. Izraelci koji se ne žele cijepiti moći će dokazati da su zdravi negativnim testom na koronavirus ne starijim od 48 sati.

Izrael je trenutačno u trećoj nacionalnoj karanteni, koja je ovaj tjedan produljena do 31. siječnja.

 

>> VIDEO Alemka Markotić: Strpimo se još dok je hladno, da se onda u proljeće i ljeto vratimo normalnijem životu!

Komentara 30

VL
_________
17:32 21.01.2021.

Čemu trošiti novce i vrijeme na izradu putovnica? Zavežite im žutu traku oko ramena.

GE
geler203
17:50 21.01.2021.

U slučaju cijepljenja: Biti ću oslobođen nositi masku? NE. Restorani i lokali ponovo se otvaraju i normalno rade? NE. Stiče se imunost na kovid? Ne zna se! Prestajemo biti zarazni za druge? Ne zna se. Ako cijepimo svu djecu, počinjee li škola normalno? NE. Zaustavlja se socijalno distanciranje? NE. Cijepimo li se i djeda i ja, možemo li se zagrliti? NE. Hoće li procjepljenje ponovo otvoriti kina, kazališta i stadione? NE. Hoće li se cijepljeni moći okupiti? NE. Koja je stvarna korist cijepljenja? Virus vas neće ubiti. Jeste li sigurni da me cjepivo neće ubiti ili osakatiti? NE. Sustav nadzora nuspojava funkcionira? NE. Obeštečenje u slučaju negativnih nuspojava snositi će proizvođač, dobavljač? NE. Statistički gledano, virus me ionako ne bi ubio ... Zašto bih se trebao cijepiti? Za zaštitu drugih. Dakle, ako se cijepim, jesu li drugi 100% sigurni da ih neću zaraziti? NE. Pa koja je onda svrha cijelog ovog svjetskog cirkusa? Vi ste teoretičar zavjere!

5S
505.scrtom
17:31 21.01.2021.

nebude to u eu prošlo,samo ako se diktatura priprema,prije će bit rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije