Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misterij

Četvrti dan od smrti radnika ne zna se tko je poslao uzorke plina

\'18.09.2010., Jankomir, Zagreb - Ocevid u tvornici Portum Ferrum otrovala se i umrla dvojca muskaraca. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/PIXSELL
22.09.2010.
u 20:19

Tu nešto smrdi, ostali smo bez riječi, kažu iz obitelji poginulog radnika.

Tko je uzeo uzorke plina iz podruma zagrebačke tvrtke Portun Ferrum u kojem su poginula dvojica radnika i poslao ih na analizu u Ljubljanu, zasad je tajna, a ni četvrti dan od nesreće još se ne zna od čega su stradali radnici!? Obiteljima radnika prije nekoliko je dana u Zavodu za sudsku medicinu na Šalati u Zagrebu bilo rečeno da će se obdukcija obaviti nakon što nalazi stignu iz Ljubljane u Zavod. Nalazi su stigli, rekla nam je obitelj jednog od radnika u utorak.

Isprike MUP-a obiteljima

– Pokazali su da ne postoji opasnost za patologe, da je riječ o dioksidu, monoksidu ili dušiku. Sada je sigurno otvoriti lijesove kako bi se obavila obdukcija – rekli su nam u utorak. Međutim, iako su im iz Zavoda rekli da će se obdukcija obaviti do 9 sati u srijedu, to se nije dogodilo.

Kad je obitelj u Zavodu danas upitala zašto obdukcija nije gotova, a lijesovi nisu otvoreni, odgovorili su im da još nije stigao nalog iz MUP-a.

Poslije višekratnih poziva, napokon su dobili zamjenika načelnika PP Črnomerec koji je, kako kažu, bio otresit te im nije rekao ništa.

– Suosjećamo s obitelji i ispričavamo se zbog proživljenih neugodnosti – uzvratila je Jelena Bikić, glasnogovornica PUZ-a, te dodala da se od sada obitelj može obratiti načelniku Odjela općeg kriminaliteta za sve informacije.

Uz dioksid još jedan plin

Međutim, ni policija nije znala objasniti tko je poslao na analizu u Ljubljanu uzorke plina uzete iz podruma. Ni Franjo Plavšić, ravnatelj i toksikolog Hrvatskog zavoda za toksikologiju, ne zna tko je i zašto poslao uzorke u Ljubljanu.

– Zavod za toksikologiju nije, kolege iz Zavoda za javno zdravstvo također nisu, a koliko znam, nije ni MUP – kazao je Plavšić i objasnio kako nema potrebe da se uzorci šalju izvan Hrvatske kad imamo laboratorije koji su opremljeni za takve analize. Plavšić je potvrdio da je u podrumu tvrtke bilo dioksida, ali da mjerenja nisu obavljena na vrijeme, pa se neće moći doznati koliko, no uz dioksid unutra je bio još jedan nepoznat plin.

Komentara 13

VI
vidimškoj
20:43 22.09.2010.

tuga od države i vlasti koja upravlja njom.

KA
Kakma
21:15 22.09.2010.

Desiti ce se kao sa onim vatrogascima na Kornatu.U ovoj drzavi je sve tajanstveno .

BL
Bluno
21:25 22.09.2010.

Neće se nikada ni saznati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije