Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)ZADOVOLJNI SUSJEDI

Čak 65 posto Slovenaca podržava ulazak Hrvatske u EU

kosor pahor
AFP
21.09.2009.
u 09:11

Gotovo 60 posto anketiranih smatra da je arbitraža ispravno rješenje graničnog spora. 58,2 posto Slovenaca podržava odluku Boruta Pahora da prekine blokadu hrvatskih pristupnih pregovora s EU.

Slovenska vlada je neuspješna, pokazala je to anketa koju je objavio ljubljanski dnevni list Dnevnik. Vladu slovenskog premijera Boruta Pahora 38,4 posto ispitanika smatra uspješnom, dok 56,4 posto vladu smatra neuspješnom.

Iako Pahor još dobro kotira na ljestvici najpopularnijih slovenskih političara, njegova popularnost ipak je u padu, a da su sada izbori, njegova stranka Socijalni demokrati (SD) dobila bi manje glasova od Slovenske demokratske stranke (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše. Nezadovoljstvo slovenskom vladom najviše je prisutno među ženama i visokoobrazovanima.

Za arbitražu i referendum
Slovenskoj vladi najviše se zamjera sporo reagiranje na posljedice ekonomske i financijske krize. S druge strane, 58,2 posto Slovenaca podržava odluku Boruta Pahora da prekine blokadu hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, a 34,9 posto je protiv, pokazala je anketa koju je objavio ljubljansko Delo.

Na eventualnom referendumu o potvrđivanju ulaska Hrvatske u EU, 65,3 posto anketiranih bilo bi za, 27,4 posto bi ih glasovalo protiv, a 7,3 posto je neodlučnih.

Gotovo 60 posto anketiranih smatra da je arbitraža ispravno rješenje graničnog spora. Na upit koliko su upoznati s dogovorom između slovenskog premijera Boruta Pahora i hrvatske premijerke Jadranke Kosor oko deblokade pregovora, 53,3 posto Slovenaca je izjavilo da je upoznato sa sadržajem dogovora, a njih 46 posto da nije upoznato.

Ključne riječi

Komentara 163

OB
-obrisani-
09:41 21.09.2009.

Anketirano je oko 500 ili 600 Slovenaca.Jaka anketa. To vam je u oko 0,0003%.A naslov je \"udarni\".Taj postotak od 0,0003 ne znači ama baš ništa.

DO
downunder
09:53 21.09.2009.

A tko Slovence pita za njihovo misljenje? Hrvatska će u EU kada VB odluči.

OB
-obrisani-
09:24 21.09.2009.

prvi..!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije