Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon sastanka vladajuće koalicije

Čačić se Plenkoviću zahvalio na suradnji: 'Ne bih htio da si zatvaramo vrata sutra'

Radimir Čačić
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/4
12.07.2022.
u 15:31

Čačić je kazao kako mu je drago da Vlada ne odustaje od projekta Sjever, ali da do sada nije primijetio rezultate

Nakon sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima, Radimir Čačić rekao je da se predsjedniku Vlade zahvalio na suradnji kao i ostalim koalicijskim partnerima.

- Mislim da je ovaj format, koji je u funkciji premijera, ali i predsjednika HDZ-a etablirao, odnosno da se održavaju redovni sastanci utorkom. To je zahtjevno na poziciji premijera. I vremenski i energijom. Taj format je vrlo dobar. Omogućuje otvorenu raspravu, sugestije, suprotstavljanje mišljenja. To do sada nije bilo uobičajeno. Imali smo za vrijeme Račana, razgovore šestorke, ali nakon toga, Plenković je prvi s tim formatom. Čestitao sam mu na tome - poručio je Čačić te istaknuo da su sugestije njegove stranke nekada bile prihvaćene, a nekada nisu, prenosi HRT.

Upozorio je na činjenicu da je politika proces i da očekuje, bez obzira na to što Reformisti izlaze iz vladajuće većine, da se njihovi dogovori realiziraju.

- Ne bih htio da si zatvaramo vrata sutra. Ne mašemo zastavama mržnje, bilo kakvih negativnih pretpostavki, a priori kritikama ni prema lijevom, ni prema desnom polu. Mi smo centar, lijevi centar, i ne želimo da iza nas ostaju repovi i zatvorena vrata. No to je sada na Vladi i HDZ-u - poručio je te dodao da Vlade ne bi bilo da ju Reformisti nisu podržali.

Čačić je kazao kako mu je drago da Vlada ne odustaje od projekta Sjever, ali da do sada nije primijetio rezultate.

Naime, jedan od glavnih razloga napuštanja koalicije s HDZ-om je neispunjavanje koalicijskog dogovora o željezničkom projektu Sjever.

VIDEO Vice Mihanović podnio ostavku: 'Uzimajući u obzir rezultate izvanrednih izbora...'

Ključne riječi

Komentara 6

BA
barbalovre
16:11 12.07.2022.

Čačić je najstariji kriminalac u Hrvatskoj, kum mafije sjeverozapadne Hrvatske, još sa račanom i slučajnim vodio najveću pljačku i kriminal Hrvatske. Njega držati što dalje od izgradnje pruge Čakovec -Zagreb jer je taj smrad napravio najgoru autocestu Hrvatske Goričan-Zagreb kojaa je 90 % u ravnici

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:05 12.07.2022.

Čini mi se čačko da si ti već spreman za uletit natrag....

DU
Deleted user
19:05 12.07.2022.

sada moze u miru tumaciti politiku vlastitoj glasnogovornici u saboru...i preko nje slati poruke zupanu vz i gradonacelniku vz..jalne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije