Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema razloga za zabrinutost

Tomo Medved: 'Čačić više nije dio koalicije, ali će i dalje surađivati s pozicijom'

Zagreb: Radimir Čačić sastanak s premijerom  čekao na saborskom hodniku u društvu  zastupnika Socijaldemokrata
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.07.2022.
u 14:03

Iako Narodna stranka – Reformisti izlazi iz vladajuće većine krajem tjedna, i dalje je moguća njezina suradnja s Vladom na određenim projektima, izjavio je u utorak potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved nakon sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima.

Nakon glasanja u petak, na kojem će saborski zastupnici imenovati Marka Primorca novim ministrom financija, a Olega Butkovića novim potpredsjednikom Vlade, Reformisti više neće biti dio saborske većine te odlaze u opoziciju, potvrdio je Tomo Medved novinarima.

''Gospodin Čačić se zahvalio na dosadašnjoj suradnji, koja je ocijenjena vrlo sadržajnom. U budućnosti očekujemo korektan odnos, osim toga on je otvoren za suradnju s pozicijom, kada se radi o određenim projektima'', rekao je.

Čačić je odlazak u opoziciju obrazložio nedovoljnom razinom ulaganja u prometnu infrastrukturu na sjeveru Hrvatske, no Medved se s time ne slaže.

"Vlada ulaže izrazito velika sredstva u prometnu infrastrukturu na cijelom području Hrvatske i vodi računa o ravnomjernom razvoju cijele zemlje'', kazao je dodavši da su partneri iz HNS-a i HSLS-a vrlo zadovoljni suradnjom.

Nema razloga za zabrinutost oko stabilnosti Vlade

Odlaskom Reformista vladajuća većina smanjit će se na minimalnih 76 ruku, no Medved smatra da to nije razlog za zabrinutost oko stabilnosti Vlade.

"Pokazali smo već da koalicija sa 76 ruku vrlo dobro funkcionira, 76 odgovornih zastupnika mogu donositi zahtjevne odluke i činiti čvrstu, stabilnu većinu'', poručio je.

Govoreći o porazu HDZ-a na lokalnim izborima u Splitu, najavio je da će Predsjedništvo stranke provesti detaljnu analizu izbora.

''Sami izbori su bili nepotrebni. Čestitamo pobjedniku, ali u kojoj mjeri je ta kampanja vođena i s kojim prioritetima, o tome će građani reći kada će imati priliku ocjenjivati njegov rad'', istaknuo je.

Na sastanku u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković izvijestio je predstavnike vladajuće većine o sastanku za županima u Slunju na temu energetike i poljoprivrede, odličnim rezultatima turističke sezone, konstituiranju Savjeta za Hrvate izvan RH te o ulasku u eurozonu.

Uz to, kaže Medved, otvorili smo temu novog Zakona o radu, koji će se ubrzo naći u javnoj raspravi.

Komentara 2

Avatar Mudlin
Mudlin
15:09 12.07.2022.

Nadal se čačkić da budu njegove propale firme malo gradile prugice, a kad tamo ništa. Al mu ipak država oprašta milijarde dugova, a običnom čovjeku ide ovrha za 10 kuna duga za struju, smeće...

ST
Stipan
22:23 12.07.2022.

Sve ove stranke koje nemaju 5% birača treba pomesti sa metlom i baciti u kantu za smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije