Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Parlamentarna većina će opstati, sad ovisi o ruci čovjeka pod optužnicom za korupciju

12.07.2022. u 10:17

HDZ-ova parlamentarna većina opstat će, bez sumnje, i bez ruke Radimira Čačića. Prvi HSLS-ovac Dario Hrebak jučer je izjavio kako oni ostaju odani koaliciji do kraja, a osipanje drugih partnera zasad nije vjerojatno, što znači da Andrej Plenković u Saboru i dalje može računati na 76 ruku. To je minimum, ali i sasvim dovoljno za donošenje svih važnih odluka, pri čemu se treba sjetiti i toga da je upravo uz taj broj ruku većina uspjela izgurati čitavu prošlu godinu, sve do dolaska Silvana Hrelje, čime se privremeno bila "podebljala" za jednog zastupnika. Nevolja je, međutim, u tome što će Čačićevim odlaskom ona ponovno ovisiti o ruci čovjeka opterećenog optužnicom, i to onom Ureda europskog tužitelja. Riječ je o bivšem gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću, pritvorenom u jesen 2020. pod sumnjom u trgovanje utjecajem i zloporabu položaja, dakle u korupciju.

Komentara 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:50 12.07.2022.

Oporba je već najavila koji su saborski zastupnici, ljuti politički protivnici HDZ-a, spremni pretrčati za neku osobnu korist i uhljebljenje u ekipu HDZ-a. Tako su jednog nazvali Zeko Hop koji će vjerojatno brzo i dobro prodati svoj obraz ako to bude trebalo. Nakon Bandićevih "žetončića" naučili smo se na sve. Tako da ne treba računati da će doći do manjka zastupnika u torbi HDZ-a. Ali splitski slučaj je pokazao da HDZ naprosto nema političara koji bi dobio povjerenje građanskog dijela izbornog tijela. Do sada su HDZ-u prolazili korumpirani župani i lokalni vođe, ali kada je stani-pani nema više nikoga, prazna je kutija. Najgore prolaze kandidati mladeži, oni uspiju samo tamo gdje ih Plenković postavi, recimo u parlamentu EU, gdje su nevidljivi. Svugdje drugdje je toliko opasno ih je staviti da ne pokažu svoju nesposobnost, tako da Plenković ima stvarni problem dok objašnjava koji su to mladi ljudi, što to oni znaju i što donose HDZ-u. Doktor Vice Mihanović je svima pokazao što se dešava kada takvog jednog postaviš za kandidata bilo čega. Odmah cijela trakavica, sve do ukidanja nekompetentnog odsjeka na Sveučilištu u Osijeku. A u Osijeku stoluje kandidat za rušenje Plenkovića, kandidat u niskom startu, jako naoštren i priseban. Plenković je dozvolio sam sebi okružiti se nemoralnim neznalicama od kojih nema baš nikakv u korist ili pomoć. I sad je sam izravno ugrožen. I to u Hrvatskoj, gdje je potpuno krive ljude gurao od kojih neće biti nikakve pomoći.

Avatar SileZla
SileZla
11:22 12.07.2022.

Treba ga žurno osloboditi krivnje. Može li se organizirati jedno brzinsko suđenje, nešto kao prijeki sud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije