Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi prijedlog

Bulj: Ne vidim zašto bi itko bio protiv da 29. kolovoz bude Dan sjećanja na dr. Šretera

Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.06.2018.
u 13:41

Ivan Šreter, podsjetimo, hrvatski je liječnik rodom iz Pakraca, koji je početkom Domovinskog rata bio predsjednik kriznog štaba za zapadnu Slavoniju te se istaknuo zalaganjem za mirno rješenje, nastojeći izbjeći rat i krvoproliće

Mostov Miro Bulj skupio je 32 potpisa zastupnika raznih stranaka kako bi se njegov prijedlog odluke o proglašenju 29. kolovoza Nacionalnim danom mirotvorstva i Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera, upućen u proceduru u veljači, stavio na vrh dnevnog reda.

Nije mu jasno, kazao je danas na konferenciji za medije u Saboru, zašto se Vlada od veljače nije očitovala na njegov prijedlog, kao ni zašto se toliko čekalo da se prijedlog raspravi u Saboru. Ipak, potpisi su urodili plodom, dodaje, jer će se o njegovom prijedlogu raspravljati u četvrtak.

Ivan Šreter, podsjetimo, hrvatski je liječnik rodom iz Pakraca, koji je početkom Domovinskog rata bio predsjednik kriznog štaba za zapadnu Slavoniju te se istaknuo zalaganjem za mirno rješenje, nastojeći izbjeći rat i krvoproliće.

- Vjerovao je u mir i zajednički život svih naroda koji žive na prostoru Hrvatske, isticao se razboritošću i dobrotom i svim silama je nastojao isključivo mirnim putem doći do mira sa Srbima. Unatoč tome, oteli su ga 18. kolovoza 1991. velikosrpski pobunjenici, te je, po svemu sudeći, zatočen i mučen u logoru Bučje, gdje mu se gubi svaki trag 29. kolovoza 1991, a njegovi posmrtni ostatci nisu nađeni do danas – napisao je Bulj u svom prijedlogu odluke.

Sve to dokazuje da je Šreter, ili hrvatski Gandhi, naglašava Bulj, čovjek koji je želio mir, pa ne vidi razlog da svi u Saboru ne podrže njegov prijedlog.

- Nakon svih ovih godina ne znamo ni gdje su mu kosti da ga obitelj i prijatelji dostojno obilježe – zaključio je Bulj.

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

Miro Bulj
1/6
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar anti_komunist
anti_komunist
13:55 19.06.2018.

pitaj pupija i njegovu velikosrpsku bratiju hoce li imati sto protiv .....

DU
Deleted user
13:54 19.06.2018.

Doktor je sveti covjek i mirotvorac, kojega vas saborski kolega Milorad i njegovi nose na dusi.

KR
kruti221
14:02 19.06.2018.

pitajte druga pupavca, čet.ničkog lažova&manipulatora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije