Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anka Mrak-Taritaš:

'Svaki put kad iziđete iz HDZ-a, morate čvrsto žmiriti da ne vidite tu devastaciju'

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
13.06.2018.
u 10:44

Zagrebom se bavila i GLAS-ova Anka Mrak-Taritaš. Točnije, bavila se obnovom Meštrovićeva paviljona poznatijeg kao Džamija.

Odlagalište otpada C.I.O.S. gori već četvrti put u posljednje četiri godine, upozorio je jutros na početku saborskog zasjedanja SDP-ov Gordan Maras. Predložio je da Grad Zagreb raspiše nagradu kako bi se pronašao piroman. Policija te slučajeve istražuje, no rezultata nema, a dio odgovornosti SDP-ovac pripisuje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

– Očito je da Bandić podržava taj kaos. Stotine tisuća građana trpi svaki put zbog požara. Ne može se u stankama obići požarište i reći da si napravio sve. Bandić je ostavio na cjedilu svoje sugrađane iz Stenjevca – naglasio je Maras. Poziva Grad Zagreb da raspiše nagradu od milijun kuna kako bi se našlo tko je to podmetnuo.

– Građani ne mogu biti taoci prijateljskog odnosa privatnika i gradonačelnika, taoci sukoba interesnih skupina – tvrdi Maras. Podsjetio je i da je u nedjelju drugi krug izbora za šefa zagrebačke organizacije SDP-a u kojem se "bori" s Denisom Hrestakom, pa zaključuje kako nakon ove nedjelje "nikome neće pasti na pamet da kaže da je SDP grada Zagreba podružnica stranke Bandić 365".

Zagrebom se bavila i GLAS-ova Anka Mrak-Taritaš. Točnije, bavila se obnovom Meštrovićeva paviljona poznatijeg kao Džamija.

– U gradu se događa devastacija jednog od najvažnijih objekata. Kad bi bilo koga od nas u ponoć probudili da navedemo tri ili pet najznačajnijih objekata u gradu Zagrebu, vrlo visoko bila bi rangirana katedrala, Jelačić plac, Zrinjevac i naravno Meštrovićev paviljon koji se nalazi na Trgu žrtava fašizma ili Paviljon hrvatskih likovnih umjetnika. Mi koji živimo u gradu Zagrebu imamo priliku vidjeti kako gospodin gradonačelnik upravlja gradom. Navikli smo na svašta. Međutim, ovo što se događa bez presedana je – drži Mrak Taritaš te poručuje kako je stanje alarmantno.

Prvo je s trga uklonjeno zelenilo, a zatim i stepenice koje su okruživale paviljon.

– Nakon što je nadležni Odbor Gradske skupštine odradio sjednicu, donio zaključke, naš gradonačelnik pojačao je to pa ste imali prilike jučer ili prekjučer vidjeti da se zelena površina pretvorila u parkiralište, da je na tom parkiralištu bilo parkirano nekih desetak automobila. Kolege iz HDZ-a, svaki put kad iziđete iz HDZ-a, morate čvrsto žmiriti da ne vidite tu devastaciju. Svaki put kad izlazite iz prostora HDZ-a direktno to vidite. Gospodin Bandić vaš je koalicijski partner i na državnoj razini i na razini grada Zagreba. Kada je netko lopov, onda netko drži lojtre. Jednako tako je kriv kao i ovaj koji je lopov. Stoga je odgovornost na vama, odgovornost zbog toga što se događa u gradu Zagrebu, odgovornost zbog apsolutne štete koja je napravljena. A šteta je napravljena – zaključila je Mrak-Taritaš.

Pogledajte i galeriju: Požar u CIOS-u na Jankomiru

Sabor
1/16

Komentara 51

TR
trumpveliki
10:48 13.06.2018.

Fašistikinja prodaje antifašizam a novcem opljačkanom u Gunji.ljetuje.

ST
stefj
10:55 13.06.2018.

Maras preko sabora vodi kampanju za unutarstranačke izbore u SDP-u... A Mrak Taritaš? Kako okarakterizirati njezin govor nego tko o čemu nego lopov o poštenju. Ne tako davno plaćala je WC četke, one Kineske plastične, po 240 i 280 Kn. Iste one koje u trgovinama koštaju 4 Kn...

US
USA
10:58 13.06.2018.

Eto jos jedan naslov izvucen iz konteksta samo da bi netko kliknuo na stranicu. Vecernji se pretvorio u sme..e od novina. A ovu zenu nema ninpotrebe komentirati. Pa Bandic ne preuredjuje trg po svojim nacrtima od doma vec je bio javni natjecaj sa parametrima koji se trebaju postivati u ovom slucaju da trg izgleda kako ga je prvotno zamislio Mestrovic. To sto gospodja mrzi Bandica i sve ostale ne znaci da moze permanentno zagadjivati javni prostor laznim konstrukcijama..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije