Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustrajni u dijalogu

Britanija neće 'napasti' Ekvador, pregovarat će o Assangeu

Julian Assange (1)
Reuters/Pixsell
27.08.2012.
u 07:37

Ekvadorski predsjednik naglasio je kako će Ekvador na sve načine štititi Assangea koji je, nakon dobivanja azila, pod njihovom zaštitom

Velika Britanija popustila je i odlučila kako će ipak radije pokušati mirnim putem doći do osnivača WikiLeaksa nego da uđe u ekvadorski teritorij upadom u veleposlanstvo kako bi izručila Juliana Assangea Švedskoj. 

- Ostajemo ustrajni u dijalogu koji smo započeli s ekvadorskom vladom - objasnila je jučer glasnogovornica britanskog ministarstva vanjskih poslova. 

Čini se kako bez obzira na sav taj dijalog Britanija želi biti potpuno sigurna da Assange neće išetati iz ekvadorskog veleposlanstva pa je i noćas zgradu veleposlanstva čuvalo barem 12 policajaca u uniformama, javljaju iz WikiLeaksa.

Ekvador je, podsjetimo, Assangeu odobrio politički azil, a u subotu su članice Organizacije američkih država, izuzev Kanade i SAD-a, poduprle odluku Ekvadora naglašavajući kako se mora poštovati suverenitet svake države, pa tako i veleposlanstava koja joj pripadaju te su "osudile uporabe sile u rješavanju konflikata", prenosi RT.

Ekvadorski predsjednik naglasio je kako će Ekvador na sve načine štititi Assangea koji je nakon dobivanja azila pod njihovom zaštitom.

Komentara 6

AA
aabbcc
08:25 27.08.2012.

. Ovi su pukli ko kurton i sad da napadnu Ekvador a sude mu radi kurtona..

RE
rezonancija
08:26 27.08.2012.

prica za malu djecu...briti stoje iza assangea...ovo je false flag made in GB...engleske krtice koje su godinama spavale sve obavjestajne info dale su assangeu...koji je teski ego trip manijak i rado je prihvatio ulogu globalnoga hackera...ovim je GB namjerno podrivala kredibilitet SAD-a...drzave koju sustavno iskoristava vec 300 godina...zapravo sve prljavo rublje diljem svijeta peru ameri za brite i sad jos ovaj noz u ledja....tipicno za brite

RE
rezonancija
08:31 27.08.2012.

skandal sa medijskim mogulom murdockom koji je radio zajedno sa MI-5...prisluskivao telefone skoro svakome tko je nesto znacio u GB...i tako ga drzao za gusu,kreirao je manipulirao i dezinformirao englesku i svjetsku javnost u dosluhu sa MI-5 i kraljicom majkom...nemesiss koja stoji iza svega na ovoj planeti... je odgovor SAD britima za sav prljav ves koji su ovi izvadili da sotoniziraju amere...a pravu sliku tek mozete dobiti ako znate da su ameri obavljali i jos uvijek obavljaju sav prljavi posao za brite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije