Naslovnica Vijesti Hrvatska

Britanci oduševljeni: Ovaj hrvatski otok je odgovor na španjolsku Mallorcu!

Otok nema za ponuditi samo svjež i zdravi zrak. More je tirkizno i odlično, piše britanski Daily Mail
09. kolovoza 2015. u 11:41 28 komentara 44502 prikaza
mali lošinj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Što je Mallorca za Sredozemno more, to je Lošinj za Jadransko. Tako bar tvrdi britanski Daily Mail koji ovaj hrvatski biser naziva jadranskim odgovorom za najpoznatiji španjolski otok Mallorcu.

List piše kako se nešto veliko događa na Lošinju s obzirom na to da hotelska grupa Jadranka ulaže pravo bogatstvo kako bi ovaj otok pretvorila u jednu od najuzbudljivijih destinacija na svijetu.

Izgradili su i obnovili niz luksuznih hotela, a planiraju čak graditi golf-igralište sa 18 rupa i međunarodni aerodrom.

– Otok nema za ponuditi samo svjež i zdravi zrak. More je tirkizno i odlično. Talijani su preplavili otok zato što su, kaže nam naš vodič, ljubomorni na vodu – piše Daily Mail.

Gradovi Veli i Mali Lošinj sa svojim marinama i pastelnim vilama slični su talijanskim gradovima San Remu i Portofinu i jednako lijepi.

Mali Lošinj je jedan od najvećih otočnih gradova na Jadranskom moru, dok je Veli Lošinj gradić, iako ima puno zanimljiviju prošlost. Tu su građeni skupi brodovi od borovine za Mlečane i vjerojatno Osmanlije. Gradska crkva sv. Antuna je bazilika s nekoliko baroknih oltara.

– Sa suprugom i dvoje djece odsjeo sam u hotelu Bellevue u Velom Lošinju. Inače ne mogu podnijeti velike hotele, ali ovaj hotel sa 200 soba potpuno nas je iznenadio. Sve je posve novo, a atmosfera je luksuzna. Naša je soba imala spektakularan pogled na more, a na ogromnom balkonu smo imali i hidromasažnu kadu – opisuje svoje iskustvo novinar poznatog britanskog lista.

>> Na našem je otoku sve više stanovnika, dođu raditi pa ostanu s nama

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Abcda
  Abcda:

  Mallorca je ofucana , upropastena , dobra je samo za masovni , jeftini turizam , za Njemce i Engleze koji se mogu opijati cijelu noc jer je sve otvoreno . Bio jednom i nikad vise. A od Losinja , imamo ... prikaži još! mi bar desetak ljepsih otoka , stvar ukusa .

 • Avatar nijeminišta
  nijeminišta:

  par inormacija ovom "novinaru": Mali Lošinj nije "jedan od najvećih otočnih gradova" nego je najveći. Hotel Bellevue nije u Velom Lošinju nego u Malom.

 • Avatar pivapivic
  pivapivic:

  Britancima je Mallorca lijepa jer mogu pit urlat i povraćat po njoj cijeli dan i noć po meni to nije nikakav kompliment našem otoku