Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGROMAN IZNOS

Britanci izračunali koliko će im godina trebati da pokrpaju rupe na cestama u Engleskoj i Walesu

rupa u cesti
Thinkstock
29.10.2016.
u 17:52

- Problemi s cestama samo će se pogoršati ako ih ne okarakteriziramo kao nacionalni problem - poručio je Tett.

Britanska Udruga lokalne samouprave (LGA) otkrila je koliko je vremena i novaca potrebno da se poprave rupe na cestama u Engleskoj i Wales.

Prije 10 godina objavili su kako bi za popravljanje prometnica bilo potrebno 10,9 godina dok je ta brojka sada povećana na 14. Za popravke treba izdvojiti čak 12 milijardi funta (oko 100 milijardi kuna).

- Naše ceste brzo propadaju i bit će potrebno gotovo 12 milijardi funta, a popravci bi mogli biti gotovo do 2030. godine. Potrebno je hitno rješavanje ovog problema - kazao Martin Tett, član LGA.

Dodao je kako vijeća svakih 15 sekundi popravljaju rupe unatoč značajnom smanjenju proračuna

- Problemi s cestama samo će se pogoršati ako ih ne okarakteriziramo kao nacionalni problem - poručio je Tett, prenosi Sky News.

>> Pojavila se golema rupa na cesti i 'progutala' 4 ljudi

Komentara 3

QU
queenbitch
19:27 29.10.2016.

dosta cesta u RH je uzas!!!!

GO
gooniegoogoo
07:24 30.10.2016.

šta će im ceste? bolje hranit milione ilegalnih migranata

DU
Deleted user
18:36 29.10.2016.

Problem je u tome što cestari obnavljaju ceste iako realno cestu ne treba popraviti. Ako ne potroše pare za jedno razdoblje sljedeći puta dobivaju manje novca pa onda rade tek toliko da rade. Još jedan problem je i u kvaliteti radova koji se obave šlampavo da bi imali što raditi u budućnosti. Onda dođe neka privatna tvrtka povezan sa državom kojoj država plati da rade ovakve procjene. Tu pocjenu država plati i za par godina ta tvrtka opet traži da radi procjenu država opet plaća procjenu i tako unedogled. Nitko ne sugerira da se ceste naprave kvalitetnije jer taj koji bi to sugerirao dobio bi otkaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije