Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bozanić: Kršćani su zabrinuti zbog morala u našem društvu

Sveci nas pozivaju na život u nadi, što nije lako, jer koliko nas svakodnevica izlaže opasnosti da nada postaje daleka i gotovo nedostižna stvarnost.
01. studenoga 2009. u 17:36 70 komentara 5 prikaza
Bozanić
Foto: Antonio BronićVLM

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje na blagdan Svih svetih u kapeli Krista Kralja na zagrebačkom Mirogoju.

Sveci nas pozivaju na život u nadi, što nije lako, jer koliko nas svakodnevica izlaže opasnosti da nada postaje daleka i gotovo nedostižna stvarnost. U dominirajućoj kulturi smrti nadu slabe razni oblici zala, koja se propagiraju i šire svijetom – rekao je kardinal Bozanić u svojoj propovijedi.

On je rekao kako kršćanski pogleda na svijet mora biti objektivan, ali upravo to kršćane zabrinjava kada promatraju moralno stanje našega društva, ali i «površnost života mnogih kršćana».

Kardinal Bozanić je govorio o svetostima u svakodnevnom životu običnih ljudi, koji se nalaze oko nas, u našim domovima, na ulicama, selima i gradovima.

- Oni su očiti svjedoci da su istina i dobrota djelotvorni u našem pozivu i uporište kulture života – rekao je kardinal Bozanić.

Nakon misnog slavlja, kardinal Bozanić o

Nakon misnog slavlja, kardinal Bozanić obišao je grob dr. Franje Tuđmana i poklonio se uspomeni na prvog predsjednika Hrvatske.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • u_boj u_boj:

    @ ankica Moram dalje. Bok i sve najbolje ti zelim. @ Mihac Bok i tebi. Ali stvarno nauci se malo kulture.

  • u_boj u_boj:

    @ Mihac Znaci ne samo da si nekulturan i vriedjas i lazes. Nego jos i zivis od Hrvatske drzave koju toliko proklinjes! Pa daj kad ces vise da crknes? Skup si!

  • u_boj u_boj:

    @Mihac, mali izfrustrirani Da fakultet sam zavrsio. I cak i dokturirao. Vidi., vidi!!! A ti? Malo si izfrustriran, ali zasto? Sto si neradnik!!! Opet sam te procitao!!! Ali ja ti necu mamu dirati. Ja sam kulturan zato cu ti sam ... prikaži još! sestru hebati. To je to. Bok