Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobila većinsku potporu

Borjana Krišto kandidatkinja za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH

Mostar: Održan okrugli stol Dayton plus 20 u sklopu manifestacije Ve?ernjakov pe?at
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/3
29.06.2022.
u 17:25

Krišto je dugi niz godina u stranačkome vrhu, a do sada je obnašala više dužnosti

Vodstvo HDZ-a BiH odlučilo je ponovno za hrvatskog člana BiH Predsjedništva kandidirati zamjenicu predsjednika stranke Borjanu Krišto nakon što je, pomalo iznenađujuće, od nove utrke za državni vrh odustao predsjednik stranke Dragan Čović, doznaje Vecernji.ba.

Prema Večernjakovim informacijama od ranije je postojao neformalni dogovor koji je konačno usuglašen kada se jučer prelomilo na sastanku užeg vodstva stranke te je Borjana Krišto dobila većinsku potporu za ovu kandidaturu. Krišto je dugi niz godina u stranačkome vrhu, a do sada je obnašala više dužnosti, te je čak jednom ranije bila kandidatkinja za hrvatskoga člana BiH Predsjedništvo.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar southman
southman
18:43 29.06.2022.

Kao odgovor ce Bošnjaci kandidirati Bakira i Komšica.

ST
stomiovotreba
17:54 29.06.2022.

Mudar potez. Covic je bespovratno iskompromitiran, a gospodja Kristo ce sigurno isvrsno zastupati hrvatske interese (kao i do sada). Ovo cak moze biti i znak kompromisa i pocetak dogovora sa bosnjackom stranom. Lako je biti anonimno radikalan na portalima, ali nama ne treba bezvezno junacenje, nego novi izborni zakon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije