Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor IDS-a

Boris Miletić: Zastupat ćemo još više potrebu da se Hrvatska decentralizira

IDS
Dusko Marusic/PIXSELL
12.07.2014.
u 15:05

Ministar turizma IDS-a Darko Lorencin izjavio je da će ulaskom u EP njihova stranka ući u jednu novu dimenziju te biti sastavni dio najvažnije institucije Europske unije.

 - Kada se vrijedno radi rezultati ne izostaju- izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić na danas održanom 26. radnom Saboru IDS-a u Pazinu, poručivši da je prvi cilj novog vodstva IDS-a ostvaren: IDS je postao europarlamentarna stranka, priopćio je IDS.

Na 26. Saboru IDS-a na kojem je sudjelovalo 211 članova Miletić je istaknuo da je IDS danas jači nego ikad. Dodao je da status europarlamentarne stranke za njih predstavlja dodatnu odgovornost. - Ova jedinstvena prilika pruža nam mogućnost da realiziramo ono što do sad nismo bili u mogućnosti napraviti. Zastupat ćemo još više potrebu da se Hrvatska decentralizira, jer Istra zahtijeva pravo na regionalnu samoupravu te pravo da, kao regija, upravlja bitnim dijelom javnih poslova od regionalnog značenja, uz vlastitu odgovornost i na dobrobit građana, kazao je predsjednik IDS-a.

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego naglasio je da je IDS ostvario sjajan rezultat na prvim redovnim izborima za Europski parlament. Dodao je da je na tim izborima IDS dokazao svoju snagu, svoje zajedništvo i dosljednost. 

Ministar turizma IDS-a Darko Lorencin izjavio je da će ulaskom u EP njihova stranka ući u jednu novu dimenziju te biti sastavni dio najvažnije institucije Europske unije. - Siguran sam da ćemo znati maksimalno iskoristiti ove prednosti te zajedno s našim zastupnikom lobirati za interese, potrebe i projekte naše regije, zaključio je Darko Lorencin.

>> IDS: Kajinove bedastoće i laži očajnički su potez da opet uđe u Sabor

Komentara 6

Avatar Feniks
Feniks
15:44 12.07.2014.

Cilj IDS-a - poput Malnarove "Republike Pescenice" svaku općinu u Hrvatskoj proglasiti samostalnom državom.

DU
Deleted user
15:43 12.07.2014.

Primjer Savezne Republike Njemačke je idealan za buduću Saveznu Republiku Hrvatsku.Zajedno i samostalni taman koliko je potrebno.Bosna i Hercegovina ili Herceg-Bosna dobile bi otvorena vrata za Savez,naravno,nakon što ispune potrebne kriterije.

OS
osica
19:20 12.07.2014.

"Istra samostalna po mjeri Jakovčića, da na miru spava ko mali medo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije