Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bojnik HV-a nagradu od 5000 kuna donirao vukovarskoj obitelji Varga

Kada imaš troje djece, od kojih su dvoje školarci, svaka kuna dobro dođe tako da novac nije teško potrošiti, a posebno ne u vrijeme blagdana, rekao je Varga.
02. prosinca 2019. u 14:27 6 komentara 4442 prikaza
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/2

Bojnik Ivan Grgić, dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 27. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru, odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od 5000 kuna donirati obitelji Varga iz Vukovara.

Vukovar Vukovarske adventske svečanosti Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu u Vukovaru

Riječ je o sredstvima koja Grgiću pripadaju uz ovo gradsko priznanje. Inače, obitelj Varga broji pet članova – otac hrvatski ratni vojni invalid, majka njegovateljica te dvojica sinova i petogodišnja kćerkica koja je rođena s polovinom srca.

– Ovo je tradicija da se novčana nagrada uručuje nekoj od vukovarskih obitelji od polaznika Zapovjedno-stožerne škole Blago Zadro koja nosi ime po heroju obrane Vukovara. Ovo nije samo moja gesta i moj dar nego je to dar svih polaznika Zapovjedno-stožerne škole Blago Zadro – rekao je Grgić.

 | Autor : Branimir Bradarić Foto: Branimir Bradarić

Ovom prilikom Franjo Varga zahvalio je brigadiru Grgiću na donaciji, kao i Gradu Vukovaru na pomoći. Kazao je kako je nekada i sam bio pripadnik vojne policije te da je umirovljen 2002. godine.

– Kada imaš troje djece, od kojih su dvoje školarci, svaka kuna dobro dođe tako da novac nije teško potrošiti, a posebno ne u vrijeme blagdana. Skromna su i dobra djeca. Od ovoga novca gledat ćemo djeci priuštiti neko zadovoljstvo – rekao je Varga.

mandarine Božićni poklon Donacija 10 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji

Malena Ana već se odlučila za ružičaste čizmice, dok će starija braća tek odabrati ono što žele.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • Nale50:

  ...prekrasno!!!....možda ovo potakne i druge , koji ponekad i ne znaju koliko imaju ili pak nisu ni svjesni da pored njih žive oni koji preživljavju!!!....i to je smisao ADVENTA... ... prikaži još!o je smisao ADVENTA...

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Grgiću,čestitam. Obitelji Varga svako dobro.

 • Serežan:

  Bojnik Ivan Grgić bi trebao biti uzor svima. Pomogao je čovjek tamo gdje treba, svaka mu čast. Mogao je uzeti 5000 kuna i provesti se sa društvom ili uzeti novi mobitel, a on je izabrao ljude u nevolji. R E ... prikaži još!E S P E C T!!!!!!!!!