Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

BMW-om se zabio u betonsku čekaonicu, poginule dvije djevojke

sudar
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/7
14.02.2010.
u 09:28

Vozač je izgubio nadzor nad vozilo vjerojatno zbog neprilagođene brzine. Prvo su udarili u prometni znak pa u autobusnu čekaonicu. Dva mladića su van životne opasnosti.

Dvije djevojke smrtno su stradale u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 6.20 sati dogodila na Jadranskoj magistrali pored mjesta Mlini u Župi dubrovačkoj.

Do nesreće je došlo kada je vozač bijelog BMW-a dubrovačkih registracija, navjerojatnije radi neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i izletio s ceste. Vozilo je prvo udarilo u prometni znak, a zatim u klupu na autobusnoj čekaonici da bi zaustavio udarivši u betonsku kućicu na autobusnoj čekaonici u Mlinima.

U automobilu su se u trenutku nesreće nalazile četiri osobe. Život su izgubile dvije djevojke, J.A. iz Konavala te A.D. iz Zagreba čiji je dolazak u posjetu konavoskoj prijateljici završio tragično. Uz njih, u automobilu su se nalazila i dvojica muškaraca koji su doživjeli teške ozljede, ali prema informacijama iz Opće bolnice Dubrovnik, obojica se nalaze van životne opasnosti.

Na mjestu nesreće među prvima su se našla i dvojica taksista koja su mladiće i jednu djevojku izvukli iz smrskanog BMW-a te joj pokušali pružiti prvu pomoć umjetnim disanjem i masažom srca, ali bilo je prekasno za nju.

Do druge djevojke nisu uspjeli doći, a to je tek uspjelo vatrogascima koji su prepilali cijeli automobil da bi uspjeli doći do nje. Međutim, i ona je već izgubila život te su liječnici koji su pristigli na mjesto nesreće tek mogli ustanoviti smrt obiju djevojaka.

Policijski očevid na mjestu nesreće trajao je satima, a Jadranska magistrala za promet je otvorena tek oko 11 sati. Oni koji su se našli vrlo brzo nakon nesreće na licu mjesta svjedočili su o groznom prizoru razmrskanog auta.

Ovo je druga nesreća u nekoliko dana sa smrnim ishodom na dubrovačkom području. Posljednjeg dana siječnja pored mjesta Radovčići u općini Konavle dogodila se nesreća u kojoj je život izgubila 18-godišnja djevojka.

Ključne riječi

Komentara 37

LU
luena
14:32 14.02.2010.

Pojas u automobilu je za vezanje,svijetlo da se prilagodi vrijemenskim uvjetima...samo kod nas sve u banani,rijetko se ko veze,telefon na uhu za vrijeme voznje,voze nedozvoljenim tempom, pod utjcajem alkohola,cak i u naseljima,blizini skola ...ma ko ah jos gore neg na na divljem zapadu...

UK
Ugo Kajvez
14:53 14.02.2010.

Glavni krivac je MILICIJA, umjesto da dežuraju (točno znaju koje su opasne ceste tko i kada opasno po njima vozi), ... radije se bave komunalnim intervencija protiv kontejnera i drvenih konja ...... . Jeli MUP donio tj, predložio stroži zakon o prometu ... ili je kod nekog u ladici??? Ovo je slika brige MUP-a o građanima RH ......

Avatar Topgen
Topgen
12:17 14.02.2010.

Mnogi mladi Dubrovcani umisljaju da su Niko Pulic , njihov idol ... i to platili glavom ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije