Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.05.2014. u 12:00

Oni koji nemaju povijesnih razloga da ne budu u Maksimiru, moraju doći. Oni koji ne dođu, moraju poslati zamjenike, rekao je Bandić

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, svojski se potrudio da Grad osigura pet tona graha, četiri tone kobasica, 1800 kilograma dimljene vratine i oko 1400 kilograma pancete za praznički ručak u Maksimiru na koji je pozvao sve građane.

– Oni koji nemaju povijesnih razloga da ne budu u Maksimiru, moraju doći. Oni koji ne dođu, moraju poslati zamjenike – rekao je Bandić. Tako su zbog povijesnog razloga da se na Praznik rada radi zamjenike morali poslati radnici Bille, Dione, Getroa, Kauflanda, Konzuma, Lidla, Mercatora, Plodina, Spara, brojnih trgovačkih centara i mnogi drugi. 

Ne vjeruje da privatna metla mete bolje od državne

Željko Stipić, predsjednik Hrvatskog školskog sindikata Preporod, protivi se odluci o outsourcingu u školama s tezom da će to donijeti “pad higijene i sigurnosti, neracionalnu potrošnju i loše međuljudske odnose”. Istodobno, Stipić, koji ne vjeruje da privatna metla bolje mete od državne, primjećuje da je u školama umjesto 10.000 čistačica i pomoćnog osoblja po procjeni privatnih tvrtki potrebno njih 7500. Toliko o neracionalnoj potrošnji.

Sa svojim sindikatima radnici 
se mogu slikati

Mladen Novosel, sindikalni čelnik, u povodu Praznika rada odlučno je zatražio raspisivanje prijevremenih izbora pa poveo povorku na slikanje za milenijsku fotografiju. S tako žestokim sindikatima i radnici se mogu samo – slikati.

Savjetnik ministrice privatno prodaje državna iskustva

Damir Cimer, savjetnik za outsourcing u kabinetu Ministarstva socijalne politike i mladih, izložen je lavini kritika nakon otkrića 24 sata da je njegova tvrtka Calesco registrirana i za usluge čišćenja svih vrsta objekata. Cimer se brani da se Calesco uopće ne bavi čišćenjem niti to namjerava, nego putem privatne tvrtke naplaćuje predavanja, primjerice u Crnoj Gori, koja se temelje na iskustvima Hrvatske vezana za usklađivanje zakona sa zakonima EU i njihovom konkretnom primjenom. Samo u 2013. zaradio je 187.456 kuna i to prodajući znanja koja je stekao radeći kao državni službenik. Iskustva su mu državna, a zarada privatna. Dobro mu ide outsourcing.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije