Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborni skup

Bivši radikal Aleksandar Vučić ipak nije došao u Vukovar

Vučić (1)
Željko Mršić/24sata
25.11.2011.
u 20:43

Na graničnom prijelazu Tovarnik, radi sigurnosti, zadržano je devet uzvanika iz Srbije među kojma su bili novinari, predstavnici Srpske napredne stranke te čelnik udruženja izbjeglih Srba

Aleksandar Vučić, dopredsjednik Srpske napredne stranke iz Srbije i nekadašnji istaknuti član radikala Vojislava Šešelja, ipak se nije pojavio na večerašnjem predizbornom skupu Koalicije srpskih stranaka u Vukovaru.

Prema riječima Jovana Ajdukovića, predsjednika Naše stranke, nakon što su se pobunile braniteljske udruge on je osobno zamolio Vučića da ne dolazi kako se tenzije ne bo dodatno podizale. Međutim, posebno ga je zasmetalo što je na graničnom prijelazu Tovarnik, radi sigurnosti, zadržano devet uzvanika iz Srbije među kojma su bili novinari, predstavnici Srpske napredne stranke te čelnik udruženja izbjeglih Srba.

– Ovo je sumrak hrvatske demokracije. Nevjerojatno je da u 21. stoljeću, kada su sva moguća prava zagarantirana da se zvaničnim gostima zabranjuje prelazak granice radi sigurnosti. Želimo u EU a ne dozvoljavamo prelazak granice. Ovo je totalbni krah demoracije o kojem ćemo izvijestiti i međunarodne institucije. Sve je to maslo SDSS-a i njegovih koalicionih partnera, rekao je Ajduković.

Govoreći o programu Koalicije srpskih stranaka, koju čine Naša stranka, Demokratska partija Srba i Srpska narodna stranka, Ajdiković je rekao da se oni boriti portiv asimilacije i da se on zasniva na tri točke. – To je rađanjem podići stopu nataliteta, kroz radna mjesta i dovođenje srpskog kapitala omogući kvalitetan život i jačanje Srpske pravoslavne crkve, rekao je Ajduković. Predsjednik Srpske narodne stranke Milan Rodić pozvao je birače srpske nacionalnosti da izađu na izbore i sruše sramnu dodvorničku politiku SDSS-a koji su Srbe doveli na dno dna.

– Sada je vrijeme da se sruši ta sramna politika i uzmemo vlast u svoje ruke i da sa hrvatskim narodom živimo u dostojanstvu, ravnopravnosti i blagostanju, rekao je Rodić. Čelnik Demokratske partije Srba Veljko Džakula ukazao je da u proteklih osam godina SDSS nije riješio niti jedno pitanje vezano za srpsku nacionalnu manjinu.

– Smjenimo koaliciju SDSS-HDZ koja dodvorničkom politikom nije riješava probleme. Mi i danas govorimo o problemu stanarskih prava, neisplati mirovina, komunalnoj infrastrukturi što znači da nisu ispunili očekivanja, rekao je Džakula. Strahujući od mogućih nemira radi najavljenoga dolaska Vučića pred zgradom kina u Borovu naselju, gdje je održavan skup, bilo je vidljivo jako policijsko osiguranje.

Komentara 36

OB
-obrisani-
21:34 25.11.2011.

................. Ha,ha,ha Tko vas ne zna............. 90-91 niti jedan jedini nije tako govorio. VI BI VLAST U SVOJE RUKE? Dostojanstvo i blagostanje? Malo ste se kasno sjetili. Mi još tražimo gotovo 1000 nestalih, pa hajde javite gdje su. Neki međueki među vama imaju ta saznanja. Biti će to znak da postajete lojalni državljani.

MA
markopvz
21:35 25.11.2011.

i bolje mu je da ne dodje....

MA
Majur
20:59 25.11.2011.

Sad ste se sjetili zivjeti sa Hrvatskim narodom u zajednistvu......kad se samo sjetim \"mojih\" domacih komsija koji su se u djecu kleli da nece hrvatski novac,nece hrvatski grb,hrvatsku zastavu,nece hrvatsku drzavu.......onda se pjevalo \"velikoj srbiji\",sva sela oko nas su bila popaljena....a sad,sad ste svi bili kuhari,trazite mirovine,putovnice,ne smeta vam zastava......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije