Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bivši načelnik Batinić se pojavio na sudu, nakon mjeseci bijega u BiH

Zorki Eranović iz Sibinja pokraj Slavonskog Broda, stoji u dokumentima, na ruke je 2008. i 2009. isplaćeno po 950 kuna socijalne pomoći kako bi si kupila drva za zimske dane. Žena je isplatu, po tome, uredno potvrdila i svojim potpisom. Ništa u tome ne bi bilo čudno da Zorka nije nepismena i da se nikada u životu nije potpisala
28. rujna 2015. u 15:20 7 komentara 1247 prikaza
Ivica Batinić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon mjeseci bijega, Ivica Batinić, bivši načelnik Sibinja kod Broda, pojavio se danas na suđenju za, među ostalim, malverzacije socijalnom pomoći. Na optuženičkoj je klupi i Ivan Mišković, a Batiniću se dosad sudilo u odsutnosti. Obojica su optuženi i u "slučaju Sibinj", za 58 milijuna kuna "teške" malverzacije zemljištem za koje se sudi i generalu Mladenu Kruljcu.

Kada je u tom slučaju nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora lani u ožujku, trebao je biti odmah pritvoren, ali je pobjegao u BiH. Vrhovni je sud ljetos ukinuo presudu Kruljcu i ostalima pa se Batinić vratio u Hrvatsku. Zanimljivo je kako je taj drugi postupak bio na samom kraju, ali je s Batinićevim povratkom počeo ispočetka. 

Prema optužnici, Zorki Eranović iz Sibinja pokraj Slavonskog Broda, stoji u dokumentima, na ruke je 2008. i 2009. isplaćeno po 950 kuna socijalne pomoći kako bi si kupila drva za zimske dane. Žena je isplatu, po tome, uredno potvrdila i svojim potpisom. Ništa u tome ne bi bilo čudno da Zorka nije nepismena i da se nikada u životu nije potpisala. Nikada nije, utvrdit će poslije istraga, ni vidjela sporni novac za ogrjev.

Osim novca za ogrjev, sporni su u novom postupku, naime, i reflektori na igralištu NK Slobodnice u istoimenom selu. Na čelu kluba koji se natječe u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi bio je upravo Mišković. Reflektori su spojeni na struju bez znanja HEP-a, a potrošnja je bila registrirana kao potrošnja za javnu rasvjetu. Predsjednik kluba Mišković zatražio je od načelnika Batinića, terete ga, da se računi podmire iz općinske blagajne. 

>> Dan prije presude Ivica Batinić prešao granicu s BiH

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • Avatar Baroudeur
  Baroudeur:

  E sad je on pod reflektorima a ovu zimu nece vjerujem imati problema sa grijanjem!

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Zna se. Domoljubi bez komentara.

 • Deleted user:

  inače domoljub iz hss-a ... vratio se uvjeren da sad u Hrvatskoj opet dolazi njihovo vrijeme ...