Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malverzacije socijalnom pomoći

Bivši načelnik Batinić se pojavio na sudu, nakon mjeseci bijega u BiH

Ivica Batinić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
28.09.2015.
u 15:20

Zorki Eranović iz Sibinja pokraj Slavonskog Broda, stoji u dokumentima, na ruke je 2008. i 2009. isplaćeno po 950 kuna socijalne pomoći kako bi si kupila drva za zimske dane. Žena je isplatu, po tome, uredno potvrdila i svojim potpisom. Ništa u tome ne bi bilo čudno da Zorka nije nepismena i da se nikada u životu nije potpisala

Nakon mjeseci bijega, Ivica Batinić, bivši načelnik Sibinja kod Broda, pojavio se danas na suđenju za, među ostalim, malverzacije socijalnom pomoći. Na optuženičkoj je klupi i Ivan Mišković, a Batiniću se dosad sudilo u odsutnosti. Obojica su optuženi i u "slučaju Sibinj", za 58 milijuna kuna "teške" malverzacije zemljištem za koje se sudi i generalu Mladenu Kruljcu.

Kada je u tom slučaju nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora lani u ožujku, trebao je biti odmah pritvoren, ali je pobjegao u BiH. Vrhovni je sud ljetos ukinuo presudu Kruljcu i ostalima pa se Batinić vratio u Hrvatsku. Zanimljivo je kako je taj drugi postupak bio na samom kraju, ali je s Batinićevim povratkom počeo ispočetka. 

Prema optužnici, Zorki Eranović iz Sibinja pokraj Slavonskog Broda, stoji u dokumentima, na ruke je 2008. i 2009. isplaćeno po 950 kuna socijalne pomoći kako bi si kupila drva za zimske dane. Žena je isplatu, po tome, uredno potvrdila i svojim potpisom. Ništa u tome ne bi bilo čudno da Zorka nije nepismena i da se nikada u životu nije potpisala. Nikada nije, utvrdit će poslije istraga, ni vidjela sporni novac za ogrjev.

Osim novca za ogrjev, sporni su u novom postupku, naime, i reflektori na igralištu NK Slobodnice u istoimenom selu. Na čelu kluba koji se natječe u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi bio je upravo Mišković. Reflektori su spojeni na struju bez znanja HEP-a, a potrošnja je bila registrirana kao potrošnja za javnu rasvjetu. Predsjednik kluba Mišković zatražio je od načelnika Batinića, terete ga, da se računi podmire iz općinske blagajne. 

>> Dan prije presude Ivica Batinić prešao granicu s BiH

Komentara 7

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:20 28.09.2015.

E sad je on pod reflektorima a ovu zimu nece vjerujem imati problema sa grijanjem!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:22 28.09.2015.

Zna se. Domoljubi bez komentara.

DU
Deleted user
18:32 28.09.2015.

inače domoljub iz hss-a ... vratio se uvjeren da sad u Hrvatskoj opet dolazi njihovo vrijeme ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije