Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitajte sve o poplavama

Biljana Željeznjak na dežurnom telefonu Večernjaka u Karlovcu 11. studenog

biljana
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
06.11.2014.
u 11:41

Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda bit će gost naše rubrike u utorak od 10 do 11 sati

Nova gošća rubrike Dežurni telefon u karlovačkom dopisništvu Večernjeg lista bit će Biljana Željeznjak, voditeljica vodnogospodarske ispostave za mali sliv Kupa u Karlovcu.

Zbog Korane dva nasipa

Čitatelji Večernjaka, posebice oni koji su ove godine pretrpjeli nekoliko poplava, imat će prilike iz prve ruke dobiti odgovore na sva pitanja koja se odnose na neizgrađen sustav za obranu od poplave, te druge podatke.

Biljana Željeznjak gostovat će u Večernjaku 11. studenog od 10 do 11 sati. U tom vremenu građani je mogu dobiti na broj 047/492-903, a ona će odmah pokušati odgovoriti na svako pitanje.

Naime, voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda ističe kako je ova godina, zbog iznimno puno kiša, donijela poplave i u dijelove grada koji nikada nisu plavili.

– Korane koja je, osnažena pritokama, od Plitvičkih jezera, preko pritoka iz BiH, te Radonje i Mrežnice, ove je godine izazvala velike poplave. Plan je Hrvatskih voda završiti nasipu u naselju Gornje Mekušje kojeg sada štiti privremeni nasip koji će tamo biti do izgradnje pravog.

Sastavni dio tog projekta je i pozajmište materijala na trasi prokopa Korana - Kupa koji će od poplava štititi G. Mekušje i Karlovac. U planu je i gradnja nasipa koji će štititi Mostanje, dio Turnja i Gornje Mekušje koji bi se protezao lijevom obalom Mrežnice od pruge uz takozvanu Malu Veneciju, uz zatok koji najviše plavi, prema mostu na Mrežnici, lijevom obalom do ušća, pa dalje lijevom obalom Korane do novog mosta.

Sastavni dio tog nasipa je trup ceste kojeg su napravile Hrvatske ceste prema mostu - pojasnila je B. Željeznjak.

U Brodarcima stepenica

Ističe da čitav sustav obrane od poplave ide na nivelaciju kako bi se prilagodio današnjim uvjetima, jer na mjestima gdje su nekada bile poljoprivredne parcele, danas su naselja.

Izgradnja vodne stepenice u Brodarcima, na kanalu Kupa - Kupa, ključan je projekt koji će se raditi, dodaje.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:13 07.11.2014.

De si bre Biljana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije