Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPRAVNA GRADNJA PO CIJELOJ REGIJI

Idete ulicom i znate što tu treba biti, a sutra grade nešto drugo: Bez ‘papira’ niknu i cijela naselja

29.01.2023.
u 22:20

Ako je vjerovati statistici HNB-a o prometu nekretninama, milijunaša (u eurima) u Dalmaciji je sve više, a zemljišta sve manje. Prema podacima Porezne uprave, najviše su u Hrvatskoj kupovali Austrijanci, Nijemci, Česi i Poljaci. Stranci su tako samo u 2021. kupili više od 10.000 nekretnina u Hrvatskoj, što je 50 posto više nego 2020. S istim problemom bore se i države u regiji, prije svega Bosna i Hercegovina. Ne postoji “građevinska favela” samo u Neumu, jedinom tamošnjem gradu s izlazom na more. Bespravna gradnja već godinama muči i Sarajevo

Komentara 23

AM
amorphius
22:59 29.01.2023.

država je kriva što naknadno legalizira, umjesto da bager pozovu. zato se tako gradi.

DU
Deleted user
23:24 29.01.2023.

Vojska bi trebala sa svojim resursima biti angažirana na rušenju. Nemaš dozvolu, odmah se izaje riješenje na licu mjesta pravomoćno za rušenje i zove se ovjna inžinjerija koja ruši, račun se izdaje ako se ne plati u roku od 3 dana ide pljenidba. Jednostavno i odmah izvedivo.

KI
kiselovrhnje
22:50 29.01.2023.

Ne znam kakvi su to zakoni gdje se stalno prica o bespravnoj gradnji, a skoro nikada se ne prica da je "ta i ta kuca srusena radi bespravne gradnje". Mozda kada bi se pocele rusiti ilegalne kuce, mozda bi se bespravna gradnja i smanjila? Jer ja ne vidim da ima ikakvog rizika za te kriminalce, izgrade sto zele i onda im to ostane tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije