Naslovnica Vijesti Svijet

Berlusconi se neće kandidirati na sljedećim izborima

Silvio Berlusconi najavio je da se neće kandidirati za premijera na sljedećim parlamentarnim izborima
08. srpnja 2011. u 10:16 1 komentara 1 prikaza
Berlusconi

RIM – Silvio Berlusconi neće biti premijerski kandidat desnog centra na sljedećim parlamentarnim izborima koji bi se trebali održati 2013. Svoje je povlačenje osobno najavio u razgovoru za list Repubblicu od petka. Premijer Berlusconi najavio je i da će premijerski kandidat na tim izborima biti  sadašnji ministar pravosuđa Angelino Alfano, koji je upravo postao i tajnikom stranke desnog centra Narod slobode.

Želi li se Berlusconi preseliti u Quirinale, palaču predsjednika republike?

– Ne, položaj predsjednika republike nije za mene. Osoba koja bi to mogla postati jest Gianni Letta – najavio je Berlusconi koji drži kako bi za bivšeg novinara, a sadašnjeg podtajnika predsjednika vlade, mogao u parlamentu glasovati  i lijevi centar. Letta bi, dakle, po Berlusconijevu mišljenju, trebao zamijeniti Giorgia Napolitana.

Berlusconi drži kako će do smjene doći i na vrhu Sjeverne lige, koalicijskog partnera u vladi desnog centra. Umberto Bossi bi se trebao povući s čela Sjeverne lige, a trebali bi ga zamijeniti mladi ljudi, kao što je Roberto Cota, sadašnji predsjednik regije Piemonte.

Berlusconi će 2013., ako do tada izdrži njegova vlada, imati 77 godina i kaže kako u toj dobi nije poželjno biti premijerom.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • kumpare:

    Berlusconi je stvarno dasa, nedavno je izjavio da radi osamnaest sati dnevno, tri sata da spava a tri da sexa...