Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA

Berlusconi se neće kandidirati na sljedećim izborima

Berlusconi
08.07.2011.
u 10:16

Silvio Berlusconi najavio je da se neće kandidirati za premijera na sljedećim parlamentarnim izborima

RIM – Silvio Berlusconi neće biti premijerski kandidat desnog centra na sljedećim parlamentarnim izborima koji bi se trebali održati 2013. Svoje je povlačenje osobno najavio u razgovoru za list Repubblicu od petka. Premijer Berlusconi najavio je i da će premijerski kandidat na tim izborima biti  sadašnji ministar pravosuđa Angelino Alfano, koji je upravo postao i tajnikom stranke desnog centra Narod slobode.

Želi li se Berlusconi preseliti u Quirinale, palaču predsjednika republike?

– Ne, položaj predsjednika republike nije za mene. Osoba koja bi to mogla postati jest Gianni Letta – najavio je Berlusconi koji drži kako bi za bivšeg novinara, a sadašnjeg podtajnika predsjednika vlade, mogao u parlamentu glasovati  i lijevi centar. Letta bi, dakle, po Berlusconijevu mišljenju, trebao zamijeniti Giorgia Napolitana.

Berlusconi drži kako će do smjene doći i na vrhu Sjeverne lige, koalicijskog partnera u vladi desnog centra. Umberto Bossi bi se trebao povući s čela Sjeverne lige, a trebali bi ga zamijeniti mladi ljudi, kao što je Roberto Cota, sadašnji predsjednik regije Piemonte.

Berlusconi će 2013., ako do tada izdrži njegova vlada, imati 77 godina i kaže kako u toj dobi nije poželjno biti premijerom.

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kumpare
08:17 09.07.2011.

Berlusconi je stvarno dasa, nedavno je izjavio da radi osamnaest sati dnevno, tri sata da spava a tri da sexa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije